Torstai 02.04.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Esittelyssä Asennus ja Korjauspalvelu KirvesmäkiEsittelyssä Asennus ja Korjauspalvelu Kirvesmäki

Esittelyssä Asennus ja Korjauspalvelu Kirvesmäki

16.12.2019 Kyyjärven kunta / elinkeinokoordinaattori Anu Oksanen

 

Kertoisitko itsestäsi ja yrityksestäsi.

Nimeni on Pasi Kirvesmäki ja yritykseni "Asennus ja Korjauspalvelu Kirvesmäki Oy" on perustettu vuonna 2006. Yritys on kirjoilla Kyyjärvellä, mutta työkohteet ovat laajasti koti- ja ulkomailla. Harrastan ratamoottoripyöräilyä, supermotoa ja jäärata-ajoa moottoripyörillä. Nykyisin myös kelkkaenduroa aktiivisemmin. Alussa yritykseni tarjosikin pienkonehuoltoa - pääasiassa moottoripyörille. Huoltoyritykseni toiminnan aloitin sota-ajan kylmässä 15m2 aittarakennuksessa. Nykyään yrityksen toiminta ja toimialat ovat laajentuneet bio-, energia-, öljy- ja paperiteollisuuden asennus- ja huoltotöihin, erikoiskuljetuksiin sekä kaivinkonetöihin. Työllistän muita yrittäjiä ympärivuotisesti asennus-ja huoltopuolella sekä erikoiskuljetuksissa mm. etuautotehtävissä ja rahdinkuljetuksissa. 

Miten sinusta tuli yrittäjä?

Juteltuani yritysneuvoja Juhani Lahtisen kanssa, hän totesi yksikantaan, ettei tässä ole muuta mahdollisuutta kuin perustaa yritys ja alkaa yrittäjäksi. Juhanin mielestä suunnittelemani palvelun kysyntä oli kohdillaan ja asenteeni oikea. Tuntui hyvältä, että hän luotti ammattitaitooni ja mahdollisuuksiini pärjätä yrittäjänä. Lähdin liikkeelle lahjaksi saadun 89 markan hylsysarjan ja työkalupakin voimin. Siitä toimintani on kasvanut ja rakensin konehallin 2010. Ajatus kuljetusalalle laajentamisesta oli pitkään mielessä, kun tein töitä paikalliselle lämpökeskusvalmistajalle Tulostekniikka Oy:lle ja näin siinä mahdollisuuden toimia ns "avaimet käteen" periaatteella: valmistus - kuljetus - asennus -kokonaispalvelun tarjoamista monet yritykset arvostavat! Ensimmäiset kuljetuspuolen hankinnat tein vuonna 2017, jolloin hankin rekanveturin, kärryt ja lavetit. 

Mitä olet oppinut yrittäjänä?

Yrittäjänä olen oppinut, että tulot voivat tulla hyvin monesta eri lähteestä ja hyvin tehty työ voi poikia lisää työtä toiselle alalle. Ajan myötä työn- ja toimenkuvat voivat muuttua. Yrityksen toiminta voi laajentua luontaisesti yrityksen perustoimintaa lähellä oleville ja toisiaan täydentäville toimialoille. Tällöin muodostuu asiakkaan näkökulmasta hyvä palveluketju, jonka kaikki osat ovat yrityksen omassa hallinnassa.

Mitä neuvoja antaisit aloittavalle yrittäjälle?

Ole valmis tekemään alussa paljon töitä. Pidä omista tavoitteistasi ja visiostasi kiinni, sanovat muut mitä tahansa. Terveellinen omapäisyys ja taistelutahto ovat vain hyväksi. Luota omaan tekemiseesi ja pidä katse tulevaisuudessa. Visioi, missä olet - jopa 10 vuoden päästä! Tämän lisäksi jätä pieniä täkyjä ympäriinsä, nämä voivat poikia asiakkuuksia vielä vuosienkin päästä!