Lauantai 28.11.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Valtiovarainministeri Katri Kulmuni pikavisiitillä KyyjärvelläValtiovarainministeri Katri Kulmuni pikavisiitillä Kyyjärvellä

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni pikavisiitillä Kyyjärvellä

15.2.2020 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Valtiovarainministeri ja Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni vieraili Kyyjärvellä lauantaina 15.2.2020. Vierailun kohteena oli Betset Oy ja yleisötapahtuma Kauppakeskus Paletissa.

Alunperin vierailua suunniteltiin jo Paletin 20-vuotissynttäreiden aikaan marraskuulle, mutta valtion asiat ajoivat tuolloin vierailun edelle. Nyt pikavisiitti kuitenkin järjestyi ja ensimmäinen kohde oli Betset Oy. Työllistäminen ja työllistyminen ovat maan hallituksen ykkösasioita ja samoihin asioihin törmätään näilläkin alueilla. Työvoiman saanti on iso haaste, ei yksinomaan Betsetillä, vaan muissakin alueemme yrityksissä.

Betsetiltä seurue siirtyi Kauppakeskus Palettiin lounaalle ja sen jälkeen oli vuorossa yleisötilaisuus ja haastattelu. Kantosen Suvi hoiti haastattelun ammattitaidolla. Haastattelussa nousi esiin normaalit päivän politiikan kysymykset, mm. työllisyysasteen nosto, työperäinen maahanmuutto, syntyvyys, SoTe-kysymykset ja tietenkin kuntien tilanne. Näiden kanssa riittää maan hallituksella ja kunnissa painimista. Ministeritason kuntavierailut ovat kuitenkin paikallaan siinä mielessä, että niiissä voidaan tuoda esiin paikkakunnan elinvoimaa pelkkien lukujen sijaan, joiden perusteella valitettavan usein päätöksiä tehdään. Eikä kyse ole pelkästään Kyyjärvestä. Uskoa tulevaan ei saa menettää, sillä elinvoima on monesta asiasta kiinni ja joskus hyvin pienistäkin.

Pienten kuntien talous- ja sotepaineissa painivilla kuntalaisilla oli - tottakai - paljon erilaisia kysymyksiä ja huolia, joihin kaikkiin ei ministerillä tietenkään ole vastatausta eikä kaikki edes kuulu hänen toimivaltaansa. Vakavasti pitää suhtautua myös Tapion kysymykseen Helsingin säästä, sillä aikalailla on maailman kirjat sekaisin kun helmikuussa sataa vettä ja myrskyää. 

Yleisötilaisuuden jälkeen ministeri teki pikaisen kierroksen Paletin likkeisssä ja kyllähän monipuolinen tarjonta näytti vähän ihmetystä herättävän. Enkä tietenkään malttanut olla kysymättä, että näyttääkö 1.300 asukkaan Kyyjärven kriisikunta kuolevalta tuppukylältä Betsetin ja Paletin pikavisiitin perusteella?

No, ei todellakaan vastasi ministeri, mutta korosti samallla, että se on hänen henkilökohtainen mielipiteensä.

Tilaisuudessa olivat mukana ministerin erityisavustajan lisäksi kansanedustajat Petri Honkonen ja Anne Kalmari, joiden kautta monta viestiä toivottavasti lähti eteenpäin eduskuntaan.

Kyyjärveltä ministerin matka jatkui Karstulaan, jonka Keskustan osasto oli tämän vierailun yksi pääjärjestäjistä.