Perjantai 25.09.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Tiedote Saarikan terveysasemien palveluiden muutoksistaTiedote Saarikan terveysasemien palveluiden muutoksista

Tiedote Saarikan terveysasemien palveluiden muutoksista

6.2.2020 Saarikka / Vaula Kautto / E. Honkonen

Saarikan terveysasemien palveluihin muutoksia

Saarikan vastaanottopalveluissa otetaan käyttöön uudenlaisia sähköisiä palveluja. Jatkossa alueen asukkaat voivat ottaa yhteyttä vastaanottoon puhelimen lisäksi myös chatin välityksellä. Alueen asukkaita kannustetaan käyttämään myös Klinik-palvelua. Klinikin kautta asukkaat voivat tehdä itse hoidontarpeen arvioinnin, saada hoito-ohjeita ja jättää yhteydenotto-
pyyntöjä Saarikan ammattilaisille. Ohjeet Klinikin käyttöön löytyvät Saarikan nettisivuilta. Sivuille lisätään myöhemmin ohjeet myös chatin käyttöön.

Saarikan vastaanottojen ammattilaiset arvioivat hoidon tarvetta ja antavat hoito-ohjeita puhelimen, chatin ja Klinikin kautta. Yhteydenotot ohjautuvat pääsääntöisesti aina oman alueen tutuille ammattilaisille. Jos oman alueen ammattilaiset eivät ole tavoitettavissa, yhteydenotto ohjautuu muille Saarikan ammattilaisille. Tällä pyritään varmistamaan alueen asukkaille tasapuoliset palvellut, asuin paikasta riippumatta.

Silloin kun asukkaan tilanne edellyttää sairaanhoitajan, lääkärin tai muun Saarikan ammattilaisen vastaanottoa, vastaanottoaika annetaan ensisijaisesti oman asuinkunnan terveysasemalle. Oman kunnan terveysaseman lisäksi vastaanottoaikoja on mahdollisuus saada myös kaikilta muilta Saarikan terveysasemilta. Perinteisten terveysasemilla toteutettujen vastaanottojen ohella Saarikassa tarjotaan jatkossa vastaanottoja myös videoyhteyden välityksellä.

Terveysasemien aukioloaikoja muutettiin helmikuun alusta alkaen. Kannonkosken ja Kivijärven lääkärin ja hoitajan vastaanotto on auki ma-ti klo 8-14 ja laboratorionäytteenotto ma-ti klo 7-9. Kyyjärven lääkärin ja hoitajan vastaanotto on auki ke-to klo 8-14 ja laboratorionäytteenotto ke-to klo 7-9. Vaikka oman kunnan terveysasema ei olisikaan auki, Kannonkosken, Kivijärven ja Kyyjärven asukkaat saavat Karstulan ja Saarijärven asukkaiden tapaan yhteyden vastaanottojen ammattilaisiin kiireettömissä asioissa arkipäivisin virka-aikoina puhelimitse, chatin ja Klinikin välityksellä. Asukkaat voivat myös aina asioida tarvittaessa millä tahansa alueella auki olevalla terveysasemalla.

terveisin

Vaula Kautto, palveluvastaava vastaanottotoiminta, hoitotyön johtaja Saarikka
Sairaalantie 2
43100 Saarijärvi

044 459 8509
vaula.kautto@saarikka.fi