Torstai 02.04.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
JuoksijaJuoksija

Juoksija

5.2.2020 Eevaliisa Hakola

Mitä kuuluu juoksurintamalle näin keskellä sydäntalvea? Pötkötelläänkö peittosissa sohvalla ja pidetään ansaittua huilia?
- Onko sun pakko mennä taas lenkille?
- Kuule, luuletko sinä, että minä oon maailman paras, jos en harjottele!

Kovin usein ei kannata tuollaisia typeriä kysymyksiä kotona esittää, mutta joskus vain lipsahtaa. Kello on nyt 19.40 ja Jari tuli just töistä, vaihtoi vaatteet ja samassa ovi jo kävikin. En kellottanut mutta ei 10 min kotona ehtinyt olla. Lähti ulos 10 km juoksulenkille, käy samalla reissulla salilla tekemässä 45 min. kuntopiirin. Ulkoilu ja liikunta onkin parasta vastapainoa työlle niin Jarille kuin meille kaikille.

Käytiin viime sunnuntaina Jyväskylässä Hipposhallilla. Siellä oli koolla viikonlopulla yleisurheilussa suomen kermaa, Jarin sanoin kuvattuna. Moni haluaa tulla kokeilemaan mikä on päivän kunto ja kuinka oma harjoittelu on tuottanut tulosta. Nähdä kilpakavereita ja päivittää kuulumisia.

Jari osallistui M 55 sarjan 3000 metrin juoksuun. Lauantaina Joonas Rinne juoksi 800 m ennätykseen valojäniksen siivittämänä.  " Valojänis on järjestelmä, joka ilmaisee juoksijalle tavoiteajan juoksuradan sivussa olevien valotäplien avulla."  Suomessa järjestelmä on käytössä Hipposhallin lisäksi Kuortaneella. No ei ollut jäniksestä tällä kertaa Jarille apuja. Tavoiteaika oli pupulle laitettu 10.30 ( juoksijat sen itse keskenään sopivat) Jarin juoksu kulki hyvin ja kellotti ajan 10.25.30. Toiseksi juoksi Matti Lehtonen ajalla 10.49.50.

Yllä oleva kuva on 15.9.2019 Venetsian EM kisoista. Helteinen puolimaraton on juostu ja sijoitus oli 7.

Isäinpäivänä Jari osallistui Vierumäellä Pohjoismaisiin maastojuoksukisoihin. Matka 7,5 km ja reitti oli tehty golfkentälle. Mestaruus sieltä 55 sarjasta.

Ihan tosissaan täällä harjoitellaan sen mitä vapaa-aika sallii. Terveenä on saanut harjoitella ja tammikuussa hiihto-ja juoksukilometrejä kertyi yhteensä 400. Ihan hyvä alku uudelle juoksuvuodelle.