Torstai 29.10.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Keski-Suomen pelastuslaitos on varautunut toimimaan koronaviruksesta huolimattaKeski-Suomen pelastuslaitos on varautunut toimimaan koronaviruksesta huolimatta

Keski-Suomen pelastuslaitos on varautunut toimimaan koronaviruksesta huolimatta

18.3.2020 Keski-Suomen pelastuslaitos / Mikko Hiltunen / Julkaisija. AT

Koronaviruksen vaikutukset näkyvät jollain muotoa kaikessa yhteiskunnassa tällä hetkellä. Tilanteen poikkeuksellisuudesta kertoo se, että hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, että maassa vallitsevat koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot.

Tämä tarkoittaa sitä, että viranomaisille suodaan riittävät toimivaltuudet tehdä kaikki mahdollinen viruksesta aiheutuvien haittojen minimoimiseksi ja yhteiskunnan elintärkeät toiminnot pyritään turvaamaan. Keski-Suomen pelastuslaitos on varautunut poikkeavaan tilanteeseen, ja toimintaa priorisoidaan ja ohjeistetaan jatkuvasti tilanteen mukaan.

- Pyrimme varmistamaan kaikin keinoin, että kansalainen saa kiireellisen avun silloin kun sitä tarvitsee. Tämä tarkoittaa ennen kaikkea tehtävien priorisoimista ja oman henkilöstön suojaamista mahdollisimman hyvin mahdollisilta altistumisilta, kertoo Keski-Suomen pelastuslaitoksen valmiuspäällikkö Mikko Hiltunen.

- Käytännön toimenpiteinä pyrimme minimoimaan kaikki kontaktit toisiin työntekijöihin ja ihmisiin. Emme toistaiseksi järjestä turvallisuuskoulutusta tai yleisiä palotarkastuksia. Myös muut kiireettömät neuvontakäynnit keskeytetään toistaiseksi ja siirretään myöhempään ajankohtaan. Meidän kanssamme voi asioida puhelimitse ja sähköpostilla ¬- yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.keskisuomenpelastuslaitos.fi.

Suomen viranomaiset ovat varautuneet toimimaan vaikeissakin tilanteissa. Koronaviruksen aikanakin hätätilanteessa saa apua soittamalla numeroon 112. Kiireettömät, neuvoa kysyvät puhelut eivät kuulu hätänumeroon.

- Tästäkin tilanteesta tulemme selviämään yhdessä, toinen toisiamme tukien. Tehkäämme jokainen oma osamme nyt käsillä olevan vaikean tilanteen voittamiseksi, Mikko Hiltunen kehottaa.


Lisätietoja:
- valmiuspäällikkö Mikko Hiltunen, p. 0400 547 101, mikko.hiltunen@jkl.fi
- ajankohtaista tietoa koronaviruksesta: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona