Lauantai 19.09.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Kirjaston palautusluukku on suljettuna 3.4. alkaenKirjaston palautusluukku on suljettuna 3.4. alkaen

Kirjaston palautusluukku on suljettuna 3.4. alkaen

1.4.2020 Kirjasto / Maarit Ohranen

Kaikki kirjastot on suljettu koronavirustilanteeseen liittyvän poikkeustilan vuoksi 13.5. asti. Sulku koskee myös omatoimikirjastoja. Kyyjärven kirjaston palautusluukku on ollut toistaiseksi käytössä, mutta uusien ohjeistusten myötä myös palautusluukku on suljettuna perjantaista 3.4.2020 alkaen.

Kuinka käy erääntyvän lainan?
Kirjaston erääntyvistä tai jo erääntyneistä lainoista ei kerry maksuja kirjastojen ollessa suljettuna. Sulkuaikana erääntyvien lainojen eräpäivää on automaattisesti jatkettu, eikä eräpäivämuistutuksia lähetetä. Mikäli laina on erääntynyt jo ennen kirjastojen sulkemista, voi lainan käydä halutessaan uusimassa verkossa, jolloin eräpäivä siirtyy aikaan, jolloin kirjastot ovat auki.

Maksuista asiakkaiden ei tarvitse huolestua myöskään tilanteessa, jossa jo erääntyneitä lainoja ei pysty tai pääse uusimaan syystä tai toisesta. Sulkuaikaan liittyvät uusinta- ja maksuongelmat voi ottaa puheeksi kirjaston henkilökunnan kanssa sitten, kun kirjastot ovat taas auki.

Uusia varauksia ei oteta vastaan
Kirjaston ollessa suljettu uusia varauksia ei oteta vastaan. Jos kirja tai muu aineisto on varattu jo aiemmin, pysyy varaus voimassa. Myös noudettavien varausten tilanne pysyy sulkuajan ennallaan. Asiakas ei siis menetä paikkaansa jonossa tai joudu maksamaan maksua hakemattomasta lainasta kirjastojen ollessa suljettuna.

E-kirjasto tarjoaa viihdettä myös sulkuaikana
Kirjaston e-aineistot tuovat viihteen ja kulttuurin kotisohville. E-kirjaston aineistoon kuuluu tällä hetkellä muun muassa Ellibs-kokoelmasta löytyvät yli 2000 eri julkaisua. Ellibsissä kirjoja on saatavana sekä e-kirjana tai e-äänikirjana ja valikoimaa löytyy sekä aikuisille että lapsille. Mikäli aineisto on lainassa, voi varauksen tehdä kuten kirjastossakin.

E-aineistoihin sisältyy myös aikakaus- ja sanomalehtiä sekä musiikkia ja soitonopetusta. Osa e-aineistosta on lainattavissa pelkällä kirjastokortin numerolla, mutta esimerkiksi Ellibsin e-kirjojen lainaamiseen tarvitaan kirjastokortin lisäksi kirjaston verkkopalveluissa käytössä oleva PIN-koodi. Mikäli PIN-koodi puuttuu, onnistuu sellaisen hankkiminen kahdella tapaa:

  • Jos kirjastokorttiisi on liitettynä sähköpostiosoite, onnistuu PIN-koodin hankkiminen omatoimisesti verkkopalvelun ohjeita seuraten.
  • Jos kirjastokorttiisi ei ole liitettynä sähköpostiosoitetta, voi PIN-koodin saada poikkeuksellisesti kirjastojen sulkuaikana myös puhelimitse soittamalla kirjaston palvelunumeroon arkisin kello 9-15 välisenä aikana.

E-kirjaston kokoelmia pääsee selaamaan osoitteessa www.keskikirjastot.fi/web/arena/e-kirjasto.

Voit olla yhteydessä kirjastoon sähköpostilla kyykirja@kyyjarvi.fi tai puhelimitse 044 459 7060. Parhaiten tavoitat meidät ma - pe klo 9 - 15.

Keski-kirjastojen sivuille (www.keskikirjastot.fi) päivitetään ajankohtaista ohjeistusta. Sieltä on kopioitu osa tämänkin artikkelin tekstistä.

Aihealueen yhteistyöyritykset

Ruokala Margit
Paletti kauppiasyhdistys
Karstulan Lukio
Karstulan Evankelinen Opisto