Perjantai 18.09.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Tiedote 13.5.2020Tiedote 13.5.2020

Tiedote 13.5.2020

13.5.2020 Kunta/T.Pelkonen/LJ

COCID-19 viruksen tilanne alueellamme on tällä hetkellä rauhallinen. Kyyjärven kunta noudattaa Suomen hallituksen suosituksia ja seuraa tiiviisti THL:n ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ohjeistuksia.

Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti Kyyjärven varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa siirrytään lähiopetukseen ja koulut avataan 14.5.2020. Toukokuun loppuun saakka aiemmin päätetty 10 henkilön rajoitus on päättymässä ja 1.6.2020 alkaen sallitaan alle 50 henkilön kokoontumiset turvavälejä noudattaen. 500 henkilön tapahtumat on kielletty heinäkuun loppuun saakka, joten perinteiset Kyyjärven markkinat on myös peruttu tulevan kesän osalta.

Ulkoharrastuspaikat avataan kokoontumisrajoituksia noudattaen. Kyyjärvellä suositaan ulkoliikuntaa ja liikuntasali sekä kuntosali pidetään edelleen suljettuna kesän ajan, jotta voimme taata riittävän ja tehostetun siisteyden terveysasemalla ja vanhainkodilla. Nuorisotalo aukaisee ovensa 1.6.2020 ja noudattaa rajoituksia henkilömäärän suhteen. Kirjasto on mahdollistanut varatun aineiston noutopalvelun 11.5.2020 alkaen. Kirjaston ovet avautuvat asiakkaille 1.6.2020 rajoitetusti esim. omatoimikirjasto ja lukusali eivät ole käytössä toistaiseksi.

Kyyjärven kunta noudattaa hallituksen linjauksia ja suosittelee etätyöskentelyä. Kunnanvirasto ja tekninen toimisto pidetään suljettuina, mutta asiointi onnistuu sähköisesti ja erikseen sopimalla. Aiempien vuosien tapaan kunnanhallituksen päätöksellä virasto on kokonaan suljettu 6.-31.7.2020 välisen ajan.

Kyyjärven kunta suosittelee kuitenkin kaikkia edelleen rajoittamaan ei välttämätöntä toimintaa sekä välttämään asiointia riskiryhmiin kuuluvien kanssa. Myös ylimääräistä matkustamista tulee harkita. Mahdollisten tartuntojen ehkäisemiseksi tulee myös edelleen huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä riittävistä turvaväleistä.

Mikäli henkilö epäilee koronavirustartuntaa, tulee henkilön pysyä kotona ja ottaa yhteyttä puhelimitse Saarijärven 044 459 8500 tai Karstulan 040 157 8919 terveysasemaan tai KSSHP:n päivystysnumeroon 116 117. Puhelimitse annetaan ohjeet hoitoon hakeutumisesta. Tarvittaessa terveydenhuollon ammattilaiset kartoittavat henkilön kontaktit altistuneisiin.

Muissa yleisissä koronaviruskysymyksissä voi soittaa valtakunnalliseen numeroon 029 553 5535. Valtakunnallinen puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15. Myös alla olevasta linkistä löytyy THL:n ajankohtaista tietoa viruksesta sekä vastauksia tavallisimpiin kysymyksiin:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Lisätietoa valtioneuvoston 6.5.2020 periaatepäätöksestä, joka sisältää hallituksen tekemät linjaukset koronatoimien jatkamisesta sekä rajoitustoimien hallitusta ja asteittaisesta purkamisesta:
https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset

Ystävällisin terveisin,
Tiina Pelkonen
Kyyjärven kunta