Lauantai 15.08.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Korona-aikainen ikääntyneiden neuvontanumero (päivitetty 17.6.)Korona-aikainen ikääntyneiden neuvontanumero (päivitetty 17.6.)

Korona-aikainen ikääntyneiden neuvontanumero (päivitetty 17.6.)

1.7.2020 Kyyjärven kunta / M.O.

Kyyjärven kunta on tarjonnut puhelinneuvontaa ikäihmisille koronavirustilanteen vuoksi.

Päivitys 17.6.
Kyyjärven kunta lopettaa korona-aikainen ikääntyneiden neuvontanumeron päivystyksen to 18.6.2020. Palvelulle ei ole ollut (onneksi) tarvetta. Korona-epidemia on pysynyt hienosti hallinnassa koko maassa. Suomen hallitus päätti luopua valmiuslain käytöstä 15.6.2020 ja arkemme palaa kohti normaalioloja.

Mutta, koska tauti ei ole kokonaan selätetty, niin muistetaan edelleen hyvän käsihygienian ja turvavälien merkitys.

**************************

Päivitys 7.5.
Supistamme palveluneuvonnan puhelinaikaa, koska korona-aikaiselle palvelunumerolle ei ole ollut suurta kysyntää ja tilanne on edelleen rauhallinen kunnassamme. 11.5. alkaen puhelinpalveluaika on ma - to klo 12.00 - 14.00.

Salen kauppakassi- palveluun tulee muutoksia Keskimaan toimesta. Tästä tulee erillinen artikkeli.

****************************
Päivitys 27.4.
Kyyjärven kunnasta on otettu yhteyttä yli 70-vuotiaisiin, jotka eivät ole Saarikan palvelujen piirissä. Yhteydenotto tapahtui puhelimitse. Soittokierros aloitettiin 6.4.2020 ja se saatiin päätökseen 21.4.2020. Aivan kaikkia emme onnistuneet tavoittamaan puhelimitse. Heille postitimme asian tiimoilta tiedotteen. Yhteydenotto sai varsin kiitollisen vastaanoton. Vaikka monella oli naapurien, tuttujen tai sukulaisten apua saatavilla, niin kunnan huolenpito koettiin tärkeänä asiana. Kiitokset kaikille antoisista juttutuokioista!

Soittokierroksen yhteydessä kuntalaiset toivoivat Salelta "kauppakassi-palvelua". Tarkoittaen sitä, että kauppaan voisi jättää ruokatilauksen, jonka Salen työntekijät keräisivät valmiiksi ja kassi olisi sitten valmiina noudettavaksi. Tämä toive toteutui! Lue tarkemmat tiedot NopolaNewsin artikkelista Kyyjärven Sale mukaan kauppakassi-palveluun. Tämän artikkelin lisäkuviin on myös päivitetty Salen tiedote uudesta palvelusta.

****************************
Neuvontanumero on tarkoitettu niille ikääntyneille asukkaille, joilla on esim. kotikaranteenin takia vaikeuksia ruokaostosten tai lääkkeiden hankinnassa. Neuvontapuhelin ei vastaa terveyttä tai sairautta koskeviin kysymyksiin. Niihin kysymyksiin vastaa Saarikan koronavirukseen liittyvä yleinen puhelinneuvonta 040 619 7270 (arkisin klo 8-15).

Lisäksi Kyyjärven kunnassa on tehty päätös, että vanhusväestöön otetaan yhteyttä, mikäli he eivät ole Saarikan palveluiden asiakkaina ja kysytään heidän pärjäämistään poikkeusolojen vallitessa. Yhteydenotto tapahtuu puhelimitse. Soittokierros aloitetaan 81-vuotiaista kuntalaisista ja laajennetaan myöhemmin koskemaan myös kaikkia yli 70-vuotiaita. Kyyjärvellä asuu yli 70-vuotiaita 313 henkilöä.

Yhteydenottojen tarkoituksena on varmistaa asukkaiden hyvinvointi sekä selvittää heidän kauppa-asiointi- tai muut palvelutarpeensa. Puhelujen aikana ei tiedustella henkilön pankkitunnuksia tai muita raha-asioihin liittyviä tietoja ja tämä kunnasta saapuva puhelu alkaa numeroilla 044 4597... Soittaminen aloitetaan ma 6.4.2020.

Kunnan järjestämän palvelun rinnalla käytettävissäsi on myös Kyyjärven hätäapu -ryhmä puh. 044 245 4807. Laura Eteläkarin aloitteesta perustettu ryhmä koostuu vapaaehtoisista. Tästä ryhmästä voit pyytää apua esim. kaupassa käyntiin, koiran ulkoilutukseen tai vaikkapa juttuseuraksi.

Kyyjärvellä on näissä poikkeusoloissa jälleen noussut hienosti esille pienen kunnan yhteisöllisyys ja auttamisen halu.
Kiitos kaikille! Kuulemisiin! 

Kyyjärven kunta