Maanantai 21.09.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Kuntalaismielipiteen tiedusteluKuntalaismielipiteen tiedustelu

Kuntalaismielipiteen tiedustelu

1.7.2020 Kyyjärven kunta

Kyyjärven kunnan erityinen kuntajakoselvitys

KUNTALAISMIELIPITEEN TIEDUSTELU

Kyyjärvellä tehdään kuntajakoselvitystä, missä tarkastellaan Kyyjärven kunnan liittämistä Alajärven kaupungin, Karstulan kunnan, Perhon kunnan tai Saarijärven kaupunkiin. Liitoksen valmistelu perustuu Kyyjärven heikkoon taloudelliseen asemaan.

Kyyjärvi oli valtionvarainministeriön määräämässä arviointimenettelyssä, minkä lopputuloksena oli, että arviointiryhmä esitti kyyjärveläisten palveluiden turvaamista kuntaliitoksella. Mahdollinen kuntaliitos astuisi voimaan 1.1.2022.

Kuntaliitoksesta päättävät joko kunnat tai valtioneuvosto. Liitospäätös voi perustua vapaaehtoisuuteen, jolloin kuntien valtuustot hyväksyvät kuntajakoselvittäjän esityksen, tai sitten valtioneuvosto voi päättää liitoksesta kuntien tahdon vastaisesti.

Tällä kyselyllä halutaan selvittää Kyyjärven kuntalaisten näkemystä mahdollisesta liitossuunnasta. Kuntalaisten mielipiteet otetaan huomioon mahdollisen kuntajakoselvitysliitoskumppanin valinnassa.

Kerro vapaamuotoisesti, mihin suuntaan Kyyjärven kunta tulisi liittää, oma nimesi, asuinkyläsi ja perustelut. Lomakkeen palautus tulee tehdä pe 31.7.2020 mennessä sähköpostitse suoraan kuntajakoselvittäjälle: eero.laestera@kyyjarvi.fi  (Viestin voi lähettää myös suoraan sähköpostina) tai kirjeitse osoitteeseen: Kyyjärven kunta / Kuntalaismielipide, Kivirannantie 4, 43700 Kyyjärvi

Kuntajakoselvityksen myöhemmässä vaiheessa järjestetään kuntalaiskuulemistilaisuus liitettävissä kunnissa.

 
Eero Laesterä
Erityinen kuntajakoselvittäjä, hallintotieteiden tohtori