Lauantai 15.08.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Tiina Pelkonen
Nautinnollista kesää!Nautinnollista kesää!

Nautinnollista kesää!

7.7.2020 Kunta / T. Pelkonen

Selvisimme jälleen yhdestä pimeästä kaudesta, ja kesän tulo tarkoittaa useimmille lomakauden suunnittelua. Vietätpä lomasi lähellä tai kaukana, tärkeää on ladata akkuja ja nauttia kesästä. Yksi rauhoittuu kukkapenkin kitkemisestä, toinen rentoutuu vasta päästessään irti arkisista askareista.

Kesätapahtumat, niin isommat markkinat ja musiikkitapahtumat kuin pienet kylätapahtuvat ovat vähissä tänä kesänä koko Suomessa. Se ei kuitenkaan estä nauttimasta kesästä. Nyt on aikaa tehdä pihahommia, ulkoilla ja retkeillä luonnossa. Kyyjärvellä on hienot maastot liikkua ja leirintäalueen uimarannassa on kiva vilvoitella kuumina kesäpäivinä.

Kauppakeskus Paletissa on taas säpinää ja parkkialue ruuhkautuu jopa ajoittain. Paletti on laitettu myyntiin yhdessä Keskimaan kanssa. Pidetään peukut ylhäällä, että löytäisimme Paletille idearikkaan uuden omistajan. Risteysalueen sijainnista olisi potentiaalia, vaikka mihin yritystoimintaan. Kesän jälkeen on myös jännittävää nähdä, mihin summaan vanhan kunnanviraston ostotarjoukset ovat nousseet. Kunnanviraston tarjouskilpailun etenemistä voit seurata Huutokaupat.com -sivustolla.

Lapset ja nuoret ovat meille tärkeitä. Kyyjärven kunta haluaa panostaa lapsimäärän myönteiseen kehittymiseen ja tälle vuodellekin vauvaraha on edelleen käytössä. Kesäkuun valtuustossa päätettiin myös rakennuttaa teknisen työn- ja askartelutilat Touhulan alakertaan. Oppilaat ja kansalaisopiston piirit pääsevät aloittamaan uusissa tiloissa syksyllä 2021.

Kesäkyyjärvinen, mikäli tulee tunne, että väljemmät seudut voisivat sopia sinun suunnitelmiin, ota rohkeasti yhteyttä! Selvitetään yhdessä, mitkä mahdollisuudet sinun vapaa-ajan asunnollasi olisi muuttua oikeaksi kodiksi. Etätyön edellytykset Kyyjärvellä ovat hyvät, sillä laajakaistakuitu ulottuu kuntakeskuksen lisäksi myös sivukylille.

Näin "korona" kesänä on ensiarvoisen tärkeää tukea oman paikkakunnan tai mökkikunnan palveluita. Kyyjärvi on upea ja viihtyisä kesäpaikka. Tukemalla oman alueen yrityksiä tuemme jokainen alueemme elinvoimaa ja rakennamme yhteistä tulevaisuutta.

Tulevaan syksyyn liittyy vahvasti kuntajakoselvitys. Kuntalaismielipiteen tiedustelu kuntajakoon liittyen on tällä hetkellä menossa ja monet pohtivatkin, miten Kyyjärvelle käy. On vain uskottava, että nytkin meille käy hyvin. Puhalletaan yhteiseen liekkiin ja sammumattomaan yhteishenkeen, se sama palo, joka on aina ollut ja tulee aina olemaan. Ei hyvät tavat, toisista huolehtiminen ja yleinen ystävällisyys ole tästä maailmasta mihinkään hävinnyt, vaikka aina välillä asialla pelotellaankin.

Aurinkoista ja rentouttavaa kesää,

Tiina Pelkonen
Kunnanjohtaja