Tiistai 04.08.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Maajoukkueet saapuivat!Maajoukkueet saapuivat!

Maajoukkueet saapuivat!

20.7.2020 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Nopolassa voi nähdä mitä vaan - esimerkiksi tällä viikolla Kyyjärven katukuvassa, Paletissa tai salilla voit nimittäin törmätä Suomen tämän hetken parhaisiin naislentopalloilijoihin.

Naisten lentopallomaajoukkue leireilee Kyyjärvellä ja mukana on myös naisten U17-maajoukkue. Molemmat valmistautuvat hyvissä ajoin omiin EM-kisoihinsa ja naisten maajoukkue pelaa lisäksi kolme harjoitusmaaottelua Virossa leirityksen päätteeksi. Leirtykset käynnistyivät 11. heinäkuuta Kuortaneelta ja uutena paikkana on tänä vuonna mukana Kyyjärven lentopallopyhättö.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemen mukaan molempien ryhmien koko on 22 pelaajaa, joista molemmilla leireillä on mukana 17 naista. Tusina pelaajista on mukana molemmilla leireillä ja sen lisäksi 5+5 pelaajaa vaihtelee leiritysten välillä. Haluamme nyt pitää myös vähän isompaa määrää pelaajia mukana leirityksessä ja siksi tehdään joitain vaihtoja myös leirein välillä.

Kyyjärven leiri on erittäin tärkeä, kun mukana on yhtä aikaa myös omiin EM-kisoihin valmistautuva U17 -maajoukkue.

- Meillä tulee naisten ryhmän takana erittäin lahjakkaat ikäluokat, joille halutaan tarjota selkeä polku mitä pitkin edetä lentopallossa, jos sen kortin haluaa katsoa loppuun asti, Kangasniemi kertoo.

Kuortaneen ja Kyyjärven leirityksien jälkeen Kangasaniemi valitsee 14 pelaajaa Viroon 28.7.-1.8., jossa luvassa on kolme maaottelua.

Tutuista vakionimistä kesän leirilistalta puuttuvat Noora Kosonen, Roosa Koskelo ja Roosa Laakkonen. Kokeneempien pelaajien kanssa on säädetty ohjelmaa henkilökohtaisesti. Tässä on myös hyvä paikka ottaa vähän happea ja energiaa tuleviin kausiin seurajoukkueissa sekä maajoukkueessa, kertoo päävalmentaja.

Naisten maajoukkue pelaa EM-karsintansa tulevana tammikuuna, 7.-10.1. Montenegrossa ja 14.-17.1. Slovakiassa. Suomen lohkossa on lisäksi neljäntenä maana Kosovo ja lohkon kaksi parasta etenee syksyn 2021 EM-lopputurnaukseen. EM-lopputurnaus järjestetään Serbiassa, Bulgariassa, Kroatiassa ja Ranskassa.

Naisten lentopallomaajoukkueen leiriryhmä Kuortaneelle 11.-17.7. ja Kyyjärvelle 20.-26.7.
(A - mukana Kuortaneella, B - mukana Kyyjärvellä)

Passarit
Kaisa Alanko AB (Nantes VB, FRA), 101
Katja Kylmäaho AB (Hämeenlinnan Lentopallokerho), 44
Mila Viljanen A (LP-Vampula), 0
Roosa Rautio B (University of Tulsa, USA), 0

Hakkurit
Piia Korhonen AB (Hermaea Olbia, ITA), 77
Iina Andrikopoulou A (LP Viesti), 0
Yasmine Madsen B (Hämeenlinnan Lentopallokerho), 32

Yleispelaajat
Suvi Kokkonen AB (Nantes VB, FRA), 63
Jessica Kosonen AB (Pölkky Kuusamo), 18
Emmi Riikilä AB (Hämeenlinnan Lentopallokerho), 12
Viivi Pyhäjärvi AB (Pölkky Kuusamo), 0
Ronja Heikkiniemi A (LP Kangasala), 44
Riikka Valkonen A (JymyVolley), 0
Salla Karhu B (LP Kangasala), 75
Hilkka Hujanen B (Puijo Wolley), 2

Keskipelaajat
Daniela Öhman AB (Hämeenlinnan Lentopallokerho), 74
Anna Czakan AB (LP Viesti), 15
Michaela Madsen AB (free agent), 48
Karoliina Friberg A (LP Kangasala), 0
Nea Haatainen B (LP Viesti), 0

Liberot
Emilia Joensalo AB (LP-Vampula), 0
Tiiamari Sievänen AB (LP Kangasala), 44

Päävalmentajan mukaan harjoituksia voi tulla vapaasti salille seuraamaan, mutta muistetaan kuitenkin turvavälit ja muut koronaohjeet. NettiTV:n kautta on tarjontaa luvassa niille, jotka eivät salille pääse. Oheisohjelma tarkentuu viikon mittaan, mutta näillä näkymin ainakin torstaina Harsunportaissa nähdään vauhdikasta menoa kun molemmat joukkueet vetävät fysiikkatreeninsä portaissa. Mukana tuolloin myös vähän rauhallisempaa menoa, sillä portaita kapuavat myös sponsoreiden ja tukijoiden edustajat, joita haastatellaan suoraan lähetykseen (ja tietenkin ennen portaissa kiipeämistä:)

Nähtäväksi myös jää, saadaanko eräs maajoukkuepeluri kuvattua mummolansa maisemissa? Nimi löytyy listalta - moni hänet tunnistaa ja moni ei.

Tuki on tärkeää eikä Kyyjärven leirikään olisi toteutunut ilman hyvien yhteistyökumppaneiden panostusta. Betset Oy vastaa joukkueiden majoituksesta ja ruokailuista. Mukana tukemassa ovat myös Kyyjärven kunta ja Taipaleen Teräs Oy. Naisten maajoukkue majoittuu Sahapakalla ja U17 leirintäalueella.

Pysykää kanavalla!