Lauantai 08.08.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Maajoukkueleirit paketissaMaajoukkueleirit paketissa

Maajoukkueleirit paketissa

1.8.2020 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Naisten lentopallomaajoukkueen ja nuorten U17-maajoukkueen leiritys Kyyjärvellä päättyi sunnuntaina. Naisten maajoukkue matkasi lähes samantien Viroon, jossa se pelaa kolme harjoitusmaaottelua.

Harjoitusviikkoa läheltä seuranneena täytyy todeta, että ammattimaisesta toiminnasta on kyse niin valmennuksessa kuin harjoittelussakin. Kaksi kertaa päivässä yhteensä noin viisi tuntia - aamupäivällä fysiikkatreeniä ja iltapäivällä lajiharjoittelua. Siinä välissä ruokailut, edustamiset sun muut toimet. Työstä käy.

Keskiviikkona naisten maajoukkue vieraili Betset Oy:n syntysijoilla Kyyjärven tehtaalla. Teollisuusneuvos Hannu Löytönen esitteli Betset konsernin eri paikkakunnilla sijaitsevien tehtaiden toimintaa, tavoitteita ja nykytilaa, mutta kertasi sen lisäksi myös yrityksen 70-vuotista historiaa juhlavuoden kunniaksi. Betsetin nousi pienestä toimijasta Suomen suurimpien joukkoon näytti kiinnostavan nuoria kuulijoita. Määrätietoisuutta, oikea-aikaisuutta, tavoitteiden asettamista ja niiden saavuttamista, korosti Hannu menestyksen salaisuutta. Sama pätee varmasti myös urheilussakin. Valmentajat yhtyivät samaan näkemykseen ja korostivat, että nuorten opintojen, harjoitusten, pelien ja vapaa-ajan yhteensovittaminen on haastavaa. Valmentajien mielestä tästä järjestelmällisyydestä on hyötyä niin nyt kuin varmasti myös tulevaisuuden työelämässä. 

Pienillä paikkakunnilla, kuten Kyyjärvellä, yhtenä ongelmana on työvoimapula. Sitä helpottamaan on käynnistymässä ns. Betset Akatemia yhdessä Gradian kanssa. Sen verran yllätyksenä tieto tuli ettei ainakaan vielä kukaan maajoukkuepelaajista suostunut Akatemian kirjoille, mutta kuka tietää mitä tulevaisuus tuo tulleessaan. Kyyjärvellä on vuodesta 1993 ollut miesten joukkueessa ulkomaisia pelaajia ja hyvin ovat maailmalla sijoittuneet vaikka kaikki eivät ole Betsetin leipiin jääneetkään.

Betset Oy sponsoroi maajoukkueen majoitus- ja ruokailukustannuksia ja vierailusta muistoksi joukkue sai yrityksen juhlavuoden kunniaksi julkaistun historiikin. Tietenkin virvokkeiden ja karkkien kera.

Kyyjärven leirin yhtenä tavoitteena olikin toimia vähän erilaisessa ympäristössä kuin perinteisesti hotelleissa tai valmennuskeskuksien tiloissa. Harjoitusta sekin, etenkin nuorille. Päivittäiset visiitit Palettiin ja ruokailut Kahvila-ravintola Keskipisteessä toivat myös vaihtelua päivän rytmiin. Pelaajat olivat tyytyväisiä olosuhteisiin, salin valaistukseen ja myös lattia sai kiitosta. Onhan se varmaan erilaista treenata koko viikko joustavalla puulattialla kuin kovalla alustalla maton päällä.

 

U17-maajoukkue treenasi fysiikkaa Taipaleen Teräs Oy:llä

Yhdellä puhelinsoitolla varmistui U17 maajoukkeelle fysiikkatreenipaikka Taipaleen Teräksen kuntosalissa ja piha-alueella. Nuorten maajoukkue majoittui leirintäalueella ja siitä oli sopivan lyhyt matka Teräkselle. Kuten kuvista näkee fysiikkatreeneissä tulee terästä ranteisiin ja reisiin, joten siinä mielessä harjoituspaikka oli nimensä väärti.

Muistoksi vierailusta joukkue sai Taipaleen Teräs Oy:n lippikset ja kassit. Suuret kiitokset Johannalle ja Joukolle.

 

Kyky-Betsetin sponsoritapahtuma Harsunkankaalla

Torstaina oli vuorossa joukkueiden lepopäivä ja osa naisten maajoukkueesta osallistui Harsunkankaalla järjestettyyn Kyky-Betsetin sponsori- ja porrastreenitapahtumaan. Alunperin ajalteltiin, että myös naiset treenaavat portaissa, mutta myös lepo on erittäin tärkeää. Mukana sponsoteista olivat mm. LähiTapiola, Keskisuomalainen, Viispiikkinen, Tulostekniikka Oy, Torstailehti sekä R. Uusisalo Oy. Mediamyllärit tallensi tilaisuuden ja se on katsottavissa videoarkistossa.

Torstai-iltana oli vuorossa lasten yleisurheilukilpailut kentällä eli Viispiikkinen-CUP, jossa puolestaan U17-maajoukkeen edustajat toimivat toimitsijoina, lajikummeina ja palkintojen jakajina. Mukava yhteisöllinen tapahtuma.

Onnea ja menestystä molemmille joukkueille tuleviin koitoksiin, joista EM-kisat ovat nuorten osalta tämän vuoden lokakuussa jolloin pelataan myös Pohjoismaiden mestaruudesta. Naisten maajoukkueen tähtäin on EM-karsinnoissa tammikuussa. Toivotaan ja uskotaan, että korona antaa periksi syksyn mittaan, jotta pelit voidaan pelata ajallaan.