Maanantai 21.09.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Toinen painos Eila K Mäkelän kirjasta Kylä täynnä elämääToinen painos Eila K Mäkelän kirjasta Kylä täynnä elämää

Toinen painos Eila K Mäkelän kirjasta Kylä täynnä elämää

9.9.2020 Juttuvinkki Eila K. Mäkelä , tallensi M.O.

Koronarajoitukset vaikuttavat jokaisen elämään tavalla tai toisella. Kaikki kokeminen ei ole kielteistä. Nyt jää esimerkiksi aikaa enemmän lukemiseen. Eila K Mäkelän kirjasta KYLÄ TÄYNNÄ ELÄMÄÄ on ilmestynyt toinen painos. Ehkä kaikki oman pitäjäläiset tietävät tai eivät tiedä, miksi Saunakylä on Kyyjärven kunnalle ja seurakunnalle tärkeä historiallinen paikka.

Kylä eli 1900- luvun alkupuolella toivorikasta elämää. Siellä sovittiin Kyyjärven itsenäistyminen ja eroaminen Karstulasta. Toivorikas elämä jatkui sota-ajan jälkeen, josta k.o kirja kertoo.

Vaikka kirja on kirjoitettu vain yhdestä pienestä kylästä, kuvaa se miten Suomen maalaiskylissä elettiin niinä aikoina. Kirja sopii luettavaksi esimerkiksi vanhuksille, joiden elämä oli parhaimmillaan 40-, 50-, tai 60-luvulla. Kirja palauttaa paljon muistoja ja luo keskustelun aiheita.

Luku- ja kirjoituspiirissä eri ikäiset löytävät paljon tuttua tai kirja herättää uteliaisuutta tietämään lisää, inspiroi keskustelemaan ja kirjoittamaan.

Historian oheislukemisena koulussa kirja herättää kiinnostusta lähihistoriaan ja ehkä sitä kautta kyselemään ja tietämään omien vanhempiensa ja esivanhempiensa historiaa. Se taas avaa tien laajempaan historian kiinnostukseen.

Kylä täynnä elämää- kirja on saatavana kirjakaupoista ja nettiosoitteesta BoD kirjakauppa.

Koronarajoitusten myötä on ilmaantunut kysymyksiä, että miten tästä selvitään eteenpäin.

On selvitty ennenkin!