Lauantai 28.11.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Kyky-pajan retkellä Nurmijoen laavulle sää suosi ja makkara maistui.
Kyky-pajalla asiakkaat saavat itse osallistua toiminnan suunnitteluunKyky-pajalla asiakkaat saavat itse osallistua toiminnan suunnitteluun

Kyky-pajalla asiakkaat saavat itse osallistua toiminnan suunnitteluun

14.9.2020 Kyyjärven kunta, Oiva Työ / T.P & H.L

 

Työtoimintakeskus Touhulan toiminnan supistuessa alkuvuodesta ja toiminnan siirtyessä toisiin tiloihin Kyyjärvellä, vapautui nuorisotalo Rientolasta mainio toimintaympäristö Kyky-pajalle.

Keväästä lähtien toiminnassa ollut Kyky-paja kokoontuu tällä hetkellä kerran viikossa. Pajan toiminta-ajatus on edesauttaa asiakkaidensa yksilöllisiä polkuja kohti työelämää sekä tukea sosiaalisia taitoja ja arjen hallintaa.

Ryhmä starttasi koronan vuoksi keväällä ensin etäyhteyksin ja kesästä lähtien on kokoonnuttu yhteen.

Kyky-pajaan voi tulla esimerkiksi kuntouttavan työtoiminnan tai sosiaalisen kuntoutuksen sopimuksella. Näistä saa tietoa Saarikan aikuissosiaalipalveluiden kautta. Pajan vastuullisena järjestäjänä on Kyyjärven kunta. Toiminnasta vastataan yhdessä Kyyjärven kunnan työllisyyskoordinaattorin ja etsivä nuorisotyöntekijän sekä Saarikan sosiaaliohjaajan kanssa.

Asiakkaiden ideat ja ajatukset toiminnan sisällöstä otetaan ilolla vastaan. Elokuussa mietittiin yhdessä tulevan syksyn ohjelmaa. Keskiviikkoisin kokoontuva ryhmä on jo ehtinyt tehdä muun muassa omaa elämää ja tulevaisuuden haaveita kuvastavat aarrekartat. Lisäksi on tutustuttu työnhakumenetelmiin sekä harjoiteltu tekemään työhakemuksia ansioluetteloineen. Metsäretkellä Nurmijoen laavulle kerättiin puolukoita, paistettiin makkaraa sekä keitettiin nokipannukahvit.

Yhdessäolon ja keskustelujen lomassa opetellaan valmistamaan erilaisia ruokia ja onpa myös leivoinnaisten tuoksu leijaillut Rientolan ikkunoista pihalle. Itse valmistetun ruuan nauttiminen saman pöydän ympärillä onkin usein se päivän kohokohta.

Viimeisimpänä pajalla on saatu tutustua jokainen omaan itseensä. Kehräkumppanit Ry:n reipas naiskolmikko pitää ryhmälle persoonallisuuspäivät. Kahden keskiviikon aikana keskustellaan, käydään läpi erilaisia persoonallisuustyyppejä ja täytetään kysymyslomakkeita. Lopuksi jokainen osallistuja saa oman henkilökohtaisen persoonallisuusanalyysin. Eri persoonallisuudet on tämän nimenomaisen testin perusteella yhdistetty hauskasti Väinö Linnan Tuntemattoman sotilaan hahmoihin. Saa nähdä kuinka monta Antti Rokkaa tai Koskelaa porukasta oikein löytyykään.

Loppusyksylle on suunnitteilla ainakin yritysvierailuja sekä SPR:n auttajakurssi sekä mahdollisesti vierailupäivä Nuorisokeskus Piispalaan. Käsillä tekeminen on aina mukava, joten erilaiset askartelut kuuluvat ohjelmaan automaattisesti. Ryhmätilan nurkassa olevat pienet kangaspuut houkuttelevat suunnittelemaan poppanoiden tai mattojen kutomista. Ennen sitä tarvitaan tietenkin kuteita, joten Rientolasta saattaa kohtapuoliin kuulua ahkeraa saksien napsetta.

Ryhmään otetaan erittäin mielellään uusia asiakkaita. Jos toiminnasta haluaa lisätietoja kannattaa ottaa yhteyttä työllisyyskoordinaattoriin 
p. 044 4388330 tai sosiaaliohjaajaan p. 040 1578950.

Ystävällisin terveisin,

Kyyjärven kunta,
Saarikka &
Oiva Työ