Maanantai 21.09.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Betset Oy:n 70 v. juhlavuoden dokumentti valmistuiBetset Oy:n 70 v. juhlavuoden dokumentti valmistui

Betset Oy:n 70 v. juhlavuoden dokumentti valmistui

1.9.2020 Juttuvinkki / Betset Oy / Raimo Salo / AT / Kuvat: Antero Huhtala & perhealbumi

Video löytyy Betsetin Youtube-kanavalta, Nopola Newsin videoarkistosta ja se pyörii nonstoppina Nopola Newsin kanavalla 758 Maxivision iptv-palvelussa KSVV:n ja Kasenetin alueilla.

Betset 2020 - on dokumentti Toivo Löytösen 1950 perustamasta sementtivalimosta ja sen kasvusta Suomen toiseksi suurimmaksi betonisten rakennuselementtien valmistajaksi. Tänä päivänä Betset toimii yhdeksällä eri paikkakunnalla, mutta sen juuret ovat yhä syvällä Kyyjärven agraariyhteisössä.

Dokumentti on Kyyjärven oman pojan, dokumenttituottaja-muusikko Raimo Salon käsialaa.

"Olin keskikoulussa yhtä aikaa Urpo Löytösen kanssa ja kävin joskus heillä kotona Kauramaalla. Muistan vielä hämärästi Toivo Löytösenkin. Eihän sitä silloin nuorena niin kiinnittänyt aikuisiin huomiota. Tiesin kuitenkin, että hänellä oli yritys nimeltä Kyyjärven Sementtituote. Nyt sitten kun palasin juurilleni vuonna 2000 armeijan palveluksen jälkeen, ryhdyin miettimään paikallisia aiheita ja niitä on tullut tehtyä dokumenttielokuviksi. Yksi oli Toivo Löytösen elämäntyö. Olen aina ihaillut tällaista innovatiivisuutta ja asennetta. Hän keksi sen, että voisi alkaa tehdä betonisia kaivonrenkaita, kattotiiliä ja rumpuputkia. Päätin penkoa hieman asiaa ja otin yhteyttä Hannu Löytöseen, tietämättä, että yrityksen 70-vuotisjuhlat olivat tulossa. Hannu piti asiaa tärkeänä ja ohjasi minut tapaamaan ihmisiä, jotka ovat tehneet arvokasta työtä ja omalta osaltaan kantaneet yritystä eteenpäin. Dokumenttia tehtiin kolme vuotta. Ihmisten löytäminen vei aikansa, sillä osa heistä oli muuttanut muualle Suomeen ja toisaalta halusin eri vuoden aikojenkin näkyvän. Materiaalia kertyi paljon ja oli hienoa tehdä kotiseututyönä tällainen projekti. Betsetin tarina on ainutlaatuinen ja Toivon elämäntyö kunnioitettava. Hienoa, että jälkipolvi on kehittänyt yritystä yhä eteenpäin ja Betset on säilynyt perheyhtiönä. Nostan sille hattua!"

Dokumentti valmistui Betsetin 70-vuotisjuhlavuodeksi ja sitä ovat tukeneet Kyyjärven Osuuspankki, Kyyjärven maamiesseura, sekä Kyyjärven kunta.