Maanantai 21.09.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Kansalaisopiston toiminta käynnistyy syyskuun alkupuolellaKansalaisopiston toiminta käynnistyy syyskuun alkupuolella

Kansalaisopiston toiminta käynnistyy syyskuun alkupuolella

1.9.2020 Karstulan kansalaisopisto / Maarit Ohranen

Kansalaisopiston uuden lukuvuoden kurssiesite jaettiin joka talouteen viime viikolla. Mikäli et jostain syystä saanut omaasi, voit noutaa sen kirjastolta. Toivottavasti löydät itsellsi sopivan harrastuksen tai vaikkapa useammankin! Tässä muutamia poimintoja esitteestä.

ILMOITTAUTUMINEN
Kursseille voi ilmoittautua kahdella tavalla:
• verkkoilmoittaumisella , joka näyttää reaaliajassa, oletko saamassa kurssipaikan tai varasijan www.opistopalvelut.fi/karstula
• puhelimitse 044 459 6656 kansalaisopiston toimistoon

Kurssit alkavat pääsääntöisesti viikolla 37 ja taiteen perusopetus viikolla 36. Koko lukuvuoden kursseilla kurssikertoja on pääsääntöisesti syyskaudella 11 ja kevätkaudella 13 kertaa. Jos aloituspäivä tai kurssikertojen määrä poikkeavat tästä, se on mainittu kurssitiedoissa erikseen. Syysloma on viikolla 42 ja talviloma viikolla 9. Kurssi toteutetaan, kun osallistujia on riittävä määrä, joten ennakkoilmoittautuminen on välttämätöntä. Pääsääntöisesti ryhmien vähimmäiskoko on Karstulassa 7 osallistujaa, Kivijärvellä ja Kyyjärvellä 5 osallistujaa. Ilmoitamme tekstiviestillä, jos kurssi peruuntuu.


OPINTOMAKSUT
Kurssikohtainen opintomaksu ilmoitetaan jokaisen kurssin kohdalla. Lisäksi joillakin kursseilla on materiaalimaksu, josta saa lisätietoa kurssin ohjaajalta. Opintomaksut laskutetaan koko lukuvuoden kurssien osalta lokakuun aikana. Opintomaksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää opintonsa. Erityisestä syystä rehtori voi myöntää maksuvapautuksen. Opintomaksun voi maksaa
• Smartum-seteleillä tai Smartum Saldo-mobiilimaksulla
• ePassilla
• PAM:in alennusseteleillä
• Kyyjärven kunnan tyky-rahalla.
Jos käytät opintomaksusi maksamiseen jotain näistä maksutavoista, koko lukuvuoden kurssien osalta maksu on tehtävä viimeistään 25.9. Toimita setelit /alennussetelit / verkkomaksu määräpäivään mennessä kansalaisopiston toimistoon, Kivijärvellä kirjastoon sekä Kyyjärvellä kunnantoimistoon tai kirjastoon. Määräajan jälkeen emme tee muutoksia laskutukseen. Lyhytkursseja voit maksaa näillä maksutavoilla koko lukuvuoden ajan. Kerro lyhytkurssille ilmoittautuessasi, jos käytät näitä maksutapoja. Muistathan, että nämä ovat henkilökohtaisia.


OPINTOSETELIALENNUKSET
Karstulan kansalaisopisto saa Opetus- ja kulttuuriministeriöltä opintoseteliavustusta, jolla voidaan korvata tai alentaa kohderyhmään kuuluvien opiskelijoiden opintomaksuja.
työtön henkilö voi saada 30 €:n opinto-setelialennuksen. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan kopio Kelan/työttömyyskassan viimeisimmästä maksutositteesta tai Kelan työvoimapoliittisesta lausunnosta, jossa todetaan työttömyyden alkaminen (voi tulostaa netistä). Liite toimitetaan kansalaisopiston toimistoon tai Kivijärvellä/Kyyjärvellä kirjastoon.
senioriväestö eli 63 vuotta täyttäneet sekä eläkeläiset, jotka eivät ole ansiotyössä: opintosetelialennus on arvoltaan 10 €. Sen voi käyttää kansalaisopiston ryhmäopetukseen
maahanmuuttajan opintoseteliavustuksen arvo on 50 €. Sen voi käyttää kansalaisopiston ryhmäopetukseen.
Hakemus opintosetelialennuksesta tehdään samalla tavoin kuin ilmoittautuminen. Jos ilmoittaudut puhelimitse, mainitse, että haluat jonottaa opintoseteliä. Jos ilmoittaudut netissä, voit ilmoittautua samalla opintosetelijonoon. Opintosetelialennukset myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä niin kauan kuin määrärahaa riittää. Huomaa, että yksi henkilö voi käyttää ainoastaan yhden alennuksen. Jos olet saanut alennuksen, se näkyy laskulla. Opintosetelialennuksen viimeinen hakupäivä on 25.9.2020.


KORONA
Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi opetusjärjestelyissä on huomioitu seuraavia asioita:
• Ryhmien maksimikokoja on pienennetty, tilan koko huomioiden
• Tarjoamme mahdollisuuksien mukaan tilanteen muuttuessa etäopetusta / verkkoluentoja.

Huomioithan osaltasi seuraavat asiat:
• Älä osallistu opetukseen, jos sinulla on minkäänlaisia tartuntataudin oireita.
• Huolehdi hyvästä käsihygieniasta
• Pidä turvavälit
• Noudata opettajan ohjeita yhteisten välineiden käytöstä.
• Vältähän turhaa asiointia toimistossamme, suosi yhteydenotoissa puhelinta tai sähköpostia. Jos tilanteet muuttuvat, tiedotamme opiskelijoita tekstiviestillä.

Tästä linkistä pääset lukemaan kurssiesitteen kokonaisuudessaan: Kansalaisopiston ohjelmalehti 2020-21