Lauantai 31.10.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Sotakamreeri elokuvakiertueellaSotakamreeri elokuvakiertueella

Sotakamreeri elokuvakiertueella

14.10.2020 Juttuvinkki / Raimo Salo / Kyyjärven mediamyllärit ry AT

Raimo Salo esittää ja kuvaa uusia elokuviaan

Kyyjärveläinen sotakamreeri, dokumentaristi Raimo Salo on lokakuussa laajalla Pohjois-Suomen elokuvakiertueella esittämässä tuottamiaan elokuvia ja samalla kuvaamassa uusia aiheita.

Ensimmäinen elokuvaesitys oli 6.10 Pellossa ja kunnanjohtaja Eero Ylitalo lähetti lämpimiä terveisiä Kyyjärvelle Salon mukana.

Kiertue alkoi 4.10 Oulusta ja päättyy 17.10 Tohmajärvelle, jossa hän tallentaa professori, VTT, eversti (evp) Pekka Visurin esitelmän.

 

LEHDISTÖTIEDOTE 12.10.2020 / Kemijärvi

"Mannerheim-Heinrichs elokuvaa kuvattiin Kemijärven Joutsijärvellä ja Rovaniemen Norvajärven sotilashautausmaalla

Sotakamreeri Raimo Salo kuvausmatkalla Lapissa

Kaikki tuntevat Suomen Marsalkka Mannerheimin - tai ainakin luulevat tuntevansa. Marsalkan ehkä tärkein Jatkosodan komentajista oli kenraali Axel Erik Heinrichs, joka on jäänyt vähemmän tunnetuksi, vaikka miehen uralle mahtui merkittäviä tehtäviä, mm. Kannaksen armeijan komentajuus ja Yleisesikunnan päällikkyys. Vuonna 1941 Heinrichs komensi Karjalan armeijaa, joka oli Suomen historian suurin sotatoimiyhtymä, 100 000 sotilasta. Kaiken tämän lisäksi Heinrichs oli tärkein yhteyden pitäjä Suomen päämajan ja Saksan sodanjohdon välillä. Millainen ihminen oli sotilasuniformun alla?

Professori, VTT, eversti (evp) Pekka Visuri on julkaissut lokakuussa uuden kirjansa, Mannerheim ja Heinrichs - Marsalkka ja hänen kenraalinsa. Tämä teos on viimeisin osa kuuden kirjan kokonaisuudessa, joka kertoo sotiemme johtajista. Visuri aloitti sarjan kirjoittamisen vuonna 2013 käsittelemällä Rytin ja Mannerheimin yhteistyötä.

Sotakamreeri ja dokumenttituottaja Raimo Salo, ohjaaja YTT Esa Sironen ja Pekka Visuri ovat tekemässä kirjaan perustuvaa dokumenttielokuvaa. Elokuvaa varten kuvauksia on suoritettu viikolla 42 Kemijärven Joutsijärvellä ja saksalaisten sotilashautausmaalla Rovaniemen Norvajärvellä. Lisäksi Salo tallentaa Pekka Visurin kirjaan perustuvan esitelmän Tohmajärvellä, jonne jatkosodan alussa oli sijoitettuna saksalainen 163. jalkaväkidivisioona, komentajanaan kenraali Erwin Engelbrecht. Muita kuvauksia suoritetaan Mikkelissä, jossa sijaitsi sodan ajan Päämaja. Ohjaaja Sironen ja tuottaja Salo ovat vuosina 2006-2020 tuottaneet lukuisia dokumentteja Suomen historiasta eri TV-kanaville ja videodokumentteja eri tilaajille. Heidän TV-dokumenteillaan on 14 vuoden aikana ollut noin kuusi miljoonaa katsojaa. Lapin kuvauksissa mukana avustajina on ollut paikallisia henkilöitä.

Raimo Salo s. 1953, palvellut Puolustusvoimissa opisto-upseerina 28 vuotta, sotilasarvo yliluutnantti. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi Salolle 17.5.2019 Sotakamreerin arvonimen."