Sunnuntai 29.11.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Kaatuneen puun juuret toimivat lasten leikissä vahtitornina.
Tenavien metsäpäivä HarsunkankaallaTenavien metsäpäivä Harsunkankaalla

Tenavien metsäpäivä Harsunkankaalla

8.10.2020 Nopolan päiväkoti, Katri Väinämö

Hei!

 

Viikko sitten Nopolan päiväkodin 4-5-vuotiaiden ryhmä lähti Harsunkankaalle koko päiväksi. Lähdimme päiväkodilta klo 9 linja-autokyydillä kohti Harsunkangasta. Sää oli mitä mainioin: ei pilven pilveä ja lämpöasteitakin yli kymmenen. Aamupäivällä lähdimme kiertämään Harsunkankaan polkuja tutkien, mitä sieltä löytyy. Toinen ryhmä löysi paljon erilaisia kiipeily- ja temppuilupaikkoja sekä tottakai upeat kuntoportaat. Toinen ryhmä huomasi ensimmäisenä suuren puun kaatuneet juuret ja sen ympärillä meillä kuluikin tovi aikaa. Ennen ruokaa lähdimme vielä kiertelemään polkuja mukien kera ja löysimmekin mahtavan puolukka-apajan. Niistä marjoista saimme leivottua seuraavana päivänä maistuvan piirakan.

 

Ennen lounasta järjestimme vielä mäkiautokisan. Valitettavasti mäessä oli liikaa esteitä pienille autoillemme, mutta naurua riitti silti. Keräännyimme laavun lähistöön syömään nakkikeittoa ja sämpylöitä. Monelle lapsista ulkonasyöminen itsessään oli elämys puhumattakaan siitä, että pöytänä meillä oli havupeitteinen maa. Syötyämme ruoan kävimme päivälevolle laavuun. Siinä olikin miettimistä, miten 20 lasta makuupusseineen saadaan mahdutettua laavun sisälle, mutta niin vain me onnistuimme. Kuuntelimme satuja ja musiikkia ja kaksi väsyneintä lasta otti ihan oikeat unet.

 

Päivälevolta noustuamme söimme jälkiruoaksi pullaa ja joimme kuumaa kaakaota. Sen jälkeen oli aika siirtyä jälleen toimintaan. Lapset saivat kiikareita ja luuppeja tutkiakseen ympäröivää luontoa. Lapset pysähtyivät pitkäksi aikaa ihmettelemään muurahaispesän elämää sekä löytyneen toukan ulkonäköä. Kävimme vielä vähän leikkimässä puunjuurien päällä, sillä se selvästi oli mieluisa leikkipaikka.

 

Ennen päiväkodille paluuta kerkesimme vielä paistaa makkaratkin. Kellon lähestyessä kolmea oli meidän siivottava "leirimme" ja palattava päiväkodille. Lapset antoivat retkestä hyvää palautetta ja ryhmän työntekijätkin nauttivat. Tästä voisi hyvin tulla jokasyksyinen tapa :)