Sunnuntai 29.11.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Harsunkankaalla nautittiin luonnosta koko perheen voiminHarsunkankaalla nautittiin luonnosta koko perheen voimin

Harsunkankaalla nautittiin luonnosta koko perheen voimin

6.10.2020 Vihreää kultaa -hanke / Siiri Saarimaa

Reilu viikko sitten reilu joukko lapsiperheitä ja Kyyjärven toimijoita kokoontui Harsunkankaan ulkoilualueelle viettämään iloista iltaa yhdessä. Karstula-Kyyjärven 4H-yhdistyksen Vihreää kultaa -hankkeen ja Kyyjärven MLL:n organisoimaan tapahtuma onnistui hienosti, sillä mukana oli noin 70 henkilöä.

Torstaina 24.9. viiden aikoihin alkoi Harsunkankaalla näkyä vähän tavanomaista enemmän liikettä. Nuotiota sytytettiin, riippumattoja ripustettiin ja joku hiippaili maastossa piilottelemassa jotain. Puoli kuudelta väkeä alkoi kerääntyä paikalle enemmän ja jokaiselle riitti tutkittavaa.


Kyypartio oli rakentanut metsään lokoisan lepoalueen riippumatoista, joita pääsi kokeilemaan. Partio tarjosi myös kiinnostavan makuelämyksen pakuriteen muodossa, jonka historiasta ja käytöstä syntyi monta kiinnostavaa keskustelua.
Kyyjärven seurakunta järjesti hauskan tehtäväradan, jossa lapset pääsivät tehtävien kautta muistelemaan tuttuja Raamatun kertomuksia. Erityisesti Nooan arkin rakennus sai pikkunikkarit innostumaan.

Linnunlaulun lisäksi kaikki pääsivät tutustumaan luonnon eläimiin myös lähempää, ja siitä kiitos kuuluu eräharrastajia edustaneille Matti Lassilalle ja Tero Lahtiselle, jotka toivat näytille hienon kokoelman pääkalloja ja täytettyjä eläimiä. Pääkallojen tunnistus antoi haastetta valistuneemmallekin kävijälle. Tapahtuman turvallisuudesta ja eläinterapiasta vastasi karjalankarhukoira Turre.


Ilta luonnossa teki hyvää myös keholle - siitä piti huolen Personal Trainer Aleksi Noponen. Aleksi ohjasi luontojumpan, johon osallistuivat innokkaasti monet pikkuväestä isoäiteihin asti. Helpoissa, mutta haastavissa liikkeissä käytettiin apuna mm. puita ja kiviä.


Lapset pääsivät testaamaan myös salapoliisitaitojaan Vihreää kultaa -hankkeen arvoitusradalla. Alueelle oli piilotettu kuusi rastia visaisine kysymyksineen, jotka käsittelivät luonnontuotteita ja mm. 4H-yrittäjyyttä. Kaikki selvittivät radan hienosti ja saivat palkinnoksi namuaskin ja POP-Pankin lahjoittaman heijastimen.


MLL:n grilli palveli reippaita ulkoilijoita koko illan ajan tarjoillen makkaraa ja pillimehuja, jotka maistuivat kauniissa syysillassa.
Kellon lähestyessä puolta kahdeksaa moni ei olisi malttanut lähteä kotiin, koska 4H:n kerhonohjaajien vetämät leikit olivat vaan niin hauskoja.
Lämmin kiitos kaikille tapahtuman tekijöille ja osallistujille! Oli hurjan mukavaa viettää kaunis syysilta yhdessä luonnon keskellä.

  Aihealueen yhteistyöyritykset

  Kipakka
  Veljekset Parkkonen
  Tulostekniikka
  Perhon Maatalousoppilaitos
  Millespakka OY