Keskiviikko 25.11.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Ruokarastilla on ruuhkaa
Kyypartion lippukunnan partiotaitokisat 1.11.2020Kyypartion lippukunnan partiotaitokisat 1.11.2020

Kyypartion lippukunnan partiotaitokisat 1.11.2020

1.11.2020 Kyypartio ry / Tiina Lampinen

Partiolaiset testasivat tietämystään ja taitojaan 8 erilaisella rastilla Harsunkankaan alalenkillä. Kilpailuolosuhteet, myös kelin puolesta, olivat parhaasta päästä.

Yhteensä 15 sudenpentua (7-9v.) ja seikkailijaa (10-12v.) olivat ottaneet kilpailukutsun vastaan. Kisa käytiin 2-4 hengen joukkueissa. Partiolaiset muodostivat kisajoukkueet itse, ja myös keksivät joukkueelleen nimen. Mukana olivat: Ryhmä Pöö, Uteliaat voittajat, Simatytöt, Winner boys sekä Sisukkaat. Kisarasteja ideoivat, ja rastivahteina toimivat vanhempi seikkailija ryhmä sekä lippukunnan ahkera tarpoja (eli heidän vahvuus 5+1). Rastivahteina hyöri myös vapaaehtoisia sekä partioaikuisia. Kilpailussa pisteitä sai suoritusten lisäksi myös yhteistyön tekemisestä.


Alalenkki kierrettiin vastapäivään. Ensimmäisellä rastilla kilpailijoille esitettiin väittämiä. Joukkueen piti yhdessä pohtia, kuuluuko väite jokamiehenoikeuksiin vai ei. Toisella rastilla vuoltiin kiehisiä. Rastilla numero 3 piti tunnistaa eläimiä kuvista. 4. rastilla nallekarhu oli satuttanut itsensä retkellä, ja hänelle piti antaa ensiapua. Rastilla 5 piti arvioida minuutin pituus (kelloon katsomatta) sekä seisoa silmät kiinni yhdellä jalalla mahdollisimman kauan. 6. rastilla yhdisteltiin eri kulttuurien juhlapyhiä (kuulemma vaikein rasti). Rastilla 7 tutkittiin erilaisia kolikoita, ja pohdittiin niiden kotimaita tai -paikkoja. Viimeisellä rastilla joukkueen piti ohjeen mukaan valmistaa ruokaa retkikeittimellä.

Täytyy myöntää, että kilpailutehtävät eivät olleet sieltä helpoimmasta päästä. Vaan kuinka ollakaan, taitavat partiolaiset selvittivät tehtävän kuin tehtävän. Yhdelläkään rastilla yksikään joukkue ei jäänyt 0 pisteeseen. Myös yhteistyö onnistui jokaiselta joukkueelta hienosti!

Maalissa järjestys oli pisteiden puolesta kuitenkin seuraava: Simatytöt, Winner Boys, Ryhmä Pöö, Sisukkaat ja Uteliaat voittajat. Entä mitä voittaja sai palkinnoksi? Kaikki saivat palkinnon, mutta palkinnon sai valita ensimmäisenä se joukkue, jolla oli eniten pisteitä. Eli esitettyyn kysymykseen ei valitettavasti ole vastausta (paitsi voittajilla itsellään).

Kisoja ei olisi käyty ilman taustatukea. Haluamme kiittää vielä vapaaehtoisia rastivahteja Satua ja Hennaa, sekä sudenpentujoukkueen saattajaa Pirjoa. Kiitos kuuluu myös Kyky DG:lle joka lainasi kisaan kirjoitusalustoja. Kiitoksia myös POP Pankki Kyyjärvi Karstula, joka lahjoitti kilpailuun palkintoja.