Perjantai 30.10.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 

     KISATERVEHDYKSET

***************************************************************************************

Historian havinaa ja nykytekniikkaa maakuntaviesteissä Kyyjärvellä!

Tultuani valituksi Kyyjärven kunnanjohtajaksi 2013, ensimmäisten onnittelijoiden joukossa oli olympiavoittaja Eero Mäntyranta. Etunimen lisäksihän meitä hänen kanssaan yhdisti yhteinen kotiseutu, ja myös se, että hän toimi aikoinaan minulle työnantajana puusepänverstaassaan.

Onnittelujen yhteydessä Eero pyysi välittämään lämpimät terveiset Kyyjärvelle ja kyyjärvisille. Hän kertoi omaavansa erittäin lämpimät muistot täältä useammalta vuodelta uudenvuodenpäivän hiihdoista. Selkeästi olivat mestarille jääneet muistiin Harsunkankaan haastavat maastot, lähtö- ja maalialueen peltoaukea ja ennen kaikkea osallistujien kova taso ja valtaisa yleisömäärä.

Eero kertoi Harsunkankaan hiihtojen toimineen hänelle kuntokäyränsä tarkastelukisana. Kärkipaikka Harsulla velvoitti rauhoittamaan tahtia ennen kevään kansainvälisiä koitoksia, kun taas sijat 6-10 viestittivät oikeasta ajoituksesta.

Legendaariset Harsunkankaan hiihdot saivat sittemmin lukuisten muiden merkittävien hiihtotapahtumien tavoin antaa tilaa isolla rahalla toteutetuille, kansainvälisesti organisoiduille hiihtokisoille. Myös maakuntaviestien takavuosien loisto on himmennyt lajitarjonnan lisääntyessä, mutta siitä huolimatta se on edelleen erittäin tärkeä ja mittava liikuntatapahtuma maakunnissamme.

Tapahtuman järjestelyvastuu on varsin haastava urakka ja varsinkin pienten kuntien resurssit joutuvat siinä kovalle koetukselle. Kunnanjohtajana olen iloinen, että meiltä Kyyjärvellä löytyi tähänkin vaativaan tehtävään riittävästi yhteishenkeä ja halua osoittaa halumme olla mukana rakentamassa yhteisöllistä maakuntaa liikunnan avulla.

Tämän vuoden maakuntaviestissä palataan menneisyyteen samalla kun kurkotetaan tulevaisuuteen. Kisakeskus kaikkine palveluineen on palautettu samoille paikoille, jossa se sijaitsi Harsunkankaan hiihtojen kulta-aikoina. Alueen välittömässä läheisyydessä sijaitseva Kauppakeskus Paletti monipuolistaa kisavieraiden palvelua ja lisää viihtyvyyttä entisestään. Lähtö- ja maalialueen kuhina tuo varmaan monelle mukavia muistoja mieleen.

Kyyjärvi on valtakunnallisestikin saanut tunnustusta uuden tekniikan hyödyntämisestä viestinnässä. Uutta uraa uurretaan myös tällä saralla tässä tapahtumassa. Ensimmäistä kertaa maakuntaviestien 70 vuoden historiassa kisa tullaan taltioimaan huippulaitteilla sekä maasta että ilmasta ja se tullaan lähettämään suorana lähetyksenä netin kautta. Tämä lisää tapahtuman näkyvyyttä ja toivottavasti kasvattaa myös kansalaisten kiinnostusta tätä hienoa tapahtumaa ja yleensä tervettä liikuntaa kohtaan.

Meillä Kyyjärvellä on hyvä, mutta pyrimme parempaan.

Olemme valjastaneet kaikki talkoovoimamme siihen, että tapahtumasta tulee onnistunut ja että Sinä viihdyt täällä.
Toivottavasti olemme siinä onnistuneet.

Tervetuloa.

Eero Ylitalo
Kunnanjohtaja
Kyyjärven kunta

 ***********************************************************************************

Maakuntaviesti uuteen aikaan

Keski-Suomen 71. maakuntaviesti siirtyy uuteen aikaan. Järjestävät tahot Kyyjärven Kyky ja Kyyjärven kunta ovat rohkeasti siirtäneet maakuntaviestin helmikuun puoliväliin perinteisen Loppiaisen sijasta. Hienoa että kokeillaan uutta ajankohtaa hiihtokauden ollessa parhaimmillaan, ainakaan lumipulaa ei pitäisi olla. Jos kokemukset ovat hyvät, voi maakuntaviestin ajankohdan siirtää pysyvästi helmikuulle.

Voisiko tulevaisuudessa Maakuntaviesti huipentaa Keski-Suomen hiihtoviikon? Ajankohdaksi sopisi esimerkiksi koululaisten hiihtolomaviikko tai sitä edeltävä viikko. Viikon aikana olisi eri pituisia laturetkeä eri puolilla Keski-Suomea. Laturetket tapahtuisivat kunnallisjohdon vetäminä ja ne olisivat kaikille avoimia. Kunnat voisivat järjestää muitakin lumitapahtumia, ainakin lapsille.

Kyyjärven Harsunkankaan legendaarisissa hiihtohiihtomaisemissa tapahtuu muutakin uutta. NopolaNews lähettää maakuntaviestin suorana nettiTV-lähetyksenä. NopolaNews´n maakuntaviestisivuilta löytyy myös maakuntajohtajan videotervehdys.

Toivotan kaikille maakuntaviestin hiihtäjille, huoltajille, katsojille ja järjestäjille hyvää ja antoisaa Maakuntaviestipäivää 2018.

Tapani Mattila
Maakuntajohtaja

***********************************************************************************

Harsunkankaan hiihdot nostaa muistoja pintaan

Sain Viitalan Alpolta riemastuttavan tehtävän toimia Keski-Suomen Maakuntaviestin suojelijana. Hakematta nousivat pintaan muistot Harsunkankaan legendaarisista hiihtokisoista. Ne olivat aikanaan pienessä kunnassa suuri tapaus ja kisoihin saatiin usein koko maan eturivin sivakoijia, miehiä ja naisia.

Tosissaan hiihdettiin lapsuudessani myös Kyyjärven koulun hiihtokilpailuissa. Hymynkare suupielessä katselin postista tipahtanutta kutsua järjestyksessään 71. maakuntaviestiin. Kuvassa seisoo ryhdikkäänä kuusi hiihtäjätärtä hameet päällä, pipot ja kaulaliinat napakasti ojennuksessa ja pitkät sukset käsissä. Hiihtomuotia parhaimmillaan ! Varsinaisesta tekstiiliurheilusta ei voinut puhua lapsuuteni hiihtokilpailuissa. Muistan hyvin oman hiihtoasuni; vuoriton, ohut teryleenihame, veljen vanha tikkitakki ja kumisaappaat, jotka oli nipistetty huonosti luistaviin laudankappaleita muistuttaviin suksiin.

Kilpahiihtämisen jännitystä ja kaikkensa antavaa suoritusta ladulla vaatetuksen ja välineiden vaatimattomuus ei haitannut. Muistan vieläkin omien kotijoukkojen, erityisesti isän kannustuksen maalisuoran loppukirissä ja kuuman mehun ihanan maun suorituksen jälkeen hengityksen tasaannuttua.

Joskus pärjäsin kilpailussa, useimmiten oli tyytyminen pistesijaan. Vähän on jäänyt harmittamaan, etten koskaan onnistunut päihittämään pitkälettistä Kainun Annelia hiihtämisen jalossa taidossa.

Kyyjärvi on aina ollut urheilun ja liikunnan hyvää tekevään vaikutukseen uskova ja satsaava kunta. Kyyjärven Kyky on saanut mainetta esimerkiksi takavuosien hyvistä kävelijöistään ja nyt upeat lentopalloilijat saavat kuntalaisilta varauksettoman tuen ja ihailun.

Keski-Suomen 71. Maakuntaviestin järjestämisvastuu on Kyyjärvelle sekä suuri kunnia että vahva näyttö yhteishengestä ja osaamisesta. Sen minkä kyyjärviset lupaavat, sen he myös tekevät ja tuloksilla on taipumus puhua puolestaan.

Harsunkankaan perinteikkäät hiihtomaastot ja kauppakeskus Paletin monipuoliset palvelut ovat tukeva yhdistelmä kisavieraiden viihtymisen takaamiseksi. Uutta ja innovatiivista koko 70-vuotiaan maakuntaviestien historiassa on se, että jännittävä hiihtotapahtuma taltioidaan huippulaitteilla maasta ja ilmasta ja kisan voi katsoa suorana lähetyksenä netistä ! Yhä useammalla on siis mahdollisuus päästä jännittävän kisan tunnelmiin jos käy niin ettei paikalle pääse. Nettilähetyksen uskon lisäävän tietoisuutta ja kiinnostusta perinteiseen Maakuntaviestiin.

Kisojen suojelijana haluan lämpimästi kiittää Kyyjärven kuntaa ja Kyyjärven Kykyä 71. Maakuntaviestin järjestämisestä. Toivon, että Harsunkangas ja Kyyjärvi houkuttaa talviseen tapahtumaan mahdollisimman monta, urheilukärpäsen puraisemaa nuorta ja vanhempaa osallistujaa ja katsojaa. Pukeudutaan lämpimästi ja lähdetään yhdessä nauttimaan kauniista maisemista, hyvistä palveluista, liukkaista laduista, ystävien ja tuttavien tapaamisesta ja maakuntaviestin hiihtojoukkueiden kannustamisesta !

Aila Paloniemi
Kansanedustaja
Keski-Suomen 71. Maakuntaviestin suojelija

 

Tervetuloa joukolla viihtymään 71. Keski-Suomen Maakuntaviestiin Harsunkankaan legendaarisiin hiihtomaisemiin