Maanantai 20.05.2019
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

Perhon lukio

   Perhon lukio - läheltä luonteva lähtökohta opintiellesi

- tasokas yleislukio
- matemaattis-luonnontieteellinen painotus
- myös kieliä, verkko-opintoja ja lukiodiplomeja
- pieni , läheinen ja turvallinen oppimisympäristö
- yhdistelmätutkinto Maaseutuopiston kanssa
- yhteishaun hakukoodi 1787

Perhon lukio on Keski-Pohjanmaan eteläisimmän kolkan oppilaitos aivan Kyyjärven naapurissa. Perhon lukio on toiminut vuodesta 1981. Opiskelijapohjaamme on perholaisten nuorten lisäksi kuulunut alusta lähtien sekä Kyyjärven että Kivijärven nuoria. Lukuvuonna 2012 - 2013 meillä on 77 opiskelijaa, joista jopa 29 yhdistelmätutkinnon suorittajaa! Ensimmäinen riistalukion ylioppilas lakitettiin joulukuussa 2012 ja loput valmistuvat keväällä 2013. Kevään 2013 ylioppilaiden joukossa ei ole tällä kertaa yhtään kyyjärveläistä nuorta, sen sijaan kivijärveläisiä on kolme. Yhdistelmätutkinnossa opiskelija suorittaa riistapainotteisen ympäristönhoitajan, hevosenhoitajan (ratsastukseen suuntautuminen) tai maaseutuyrittäjän ammattitutkinnon sekä lukion koko oppimäärän nuorten opetussuunnitelman mukaan (75 krs) ja ylioppilastutkinnon. Valmistuttuaan opiskelija saa siis kolme todistusta. Seuraava sisäänotto nuorten riistalinjalle on kevään 2014 yhteishaussa ja koulutus alkaa siis syksyllä 2014. Kesän 2013 täydennys- ja lisähaussa voi hakea vielä mm. hevosenhoitajan linjalle.

Lukioporkkanana tuemme kirjapaketilla 1. vuoden opiskelijoita. Kuljetuksen omavastuulla 30 €/kk voit asua vielä lukioajan kotona - bussi vie kouluun ja taksi tuo takaisin kotiin Kyyjärvelle. Kivijärveltä on taksikuljetus aamuin illoin. Yhdistelmätutkintolaiset hakeutuvat ensisijaiseksi opiskelijaksi Keski-Pohjanmaan Maaseutuopiston Perhon yksikköön ja saavat samalla lukion opinto-oikeuden.

Opiskelijamme ovat sijoittuneet erinomaisesti jatko-opintoihin ammattikorkeakouluihn ja yliopistoihin. ja mm. lukiovertailuissa lukiomme on saanut keskitasoa parempia sijoja. Mm. kevään 2012 Keskisuomalaisen mukaan Perhon lukio sijoittui lehden levikkialueen lukioista Jyväskylän normaalilukion, Cygnaeus-lukion ja Jyväskylän lyseon lukion jälkeen peräti neljänneksi.

Perhon lukion kansainvälisyysprojekteja viime lukuvuosilta ovat fysiikan opiskelijoiden CERN-projektit Geneveen yhteistyössä lähilukioiden Kinnulan ja Vetelin kanssa, opintomatkat Uppsalan yliopistoon ja sen fysiikan laitokseen sekä Tukholmaan, Norjan Oddaan Bolidenin tehtaaseen, Osloon ja norjalaiseen koulujärjestelmään sekä viime syksynä Krakovaan mm. Auschwitzin keskitysleiriin sekä Wieliczkan suolakaivokseen. Yrittäjyyshenkisesti joka vuosi pyritään järjestämään opintomatka johonkin luokan yhdessä suunnittelemaan kohteeseen. Varoja kerätään tekemällä yhdessä pieniä työurakoita ja -suorituksia sekä Perhossa että Kyyjärvellä.


***********************
Yst. terv. Outi Leväniemi

Takaisin

Yhteystiedot

Perhon lukio

Jyväskyläntie 12
69950 Perho

Käyntiosoite:
Jyväskyläntie 12

Yhteyshenkilö: Mirja Siironen
Puh: 040 7632 303

peda.net/perho/lukio

Lukio-opetus, kaksoistutkinto, kolmoistutkinto, yhdistelmätutkinto, käsityödiplomi, malu-painotus