Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kyyjärven metsänhoitoyhdistys 60 vuotta

Kuudenkymmenen vuoden aikana Kyyjärven metsät ovat kasvaneet soista ja hakkuumahdollisuudet ovat kasvaneet merkittävästi. Metsänomistajakunta on myös muuttunut merkittävästi. Metsänomistajien keski-ikä on noussut noin 60 vuoteen ja iso osa metsänomistajista asuu muualla, kuin Kyyjärvellä. Metsänhoitoyhdistys on itsenäisenä pyrkinyt pysymään muutoksessa mukana.


Juhani Vertanen Kyyjärven metsätaitomestariUusiutuvan energian käyttötavoitteisiin ei päästä ilman puutaEläinlääkintähuolto

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Uusiutuvan energian käyttötavoitteisiin ei päästä ilman puuta

4.7.2011 Anne Rauhamäki MTK/JK

Hallituksen energia- ja ilmastopolitiikan logiikka ihmetyttää, totesi MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Aarno Puttonen Pohjois-Karjalan metsäpäivillä Ilomantsissa 2.7.

Hallitus on sitoutunut EU:n ilmastotavoitteiden mukaisesti 38 prosentin uusiutuvan energian käyttöön. Samalla hallitusohjelmaan on kuitenkin kirjattu, että panostus uusiutuvaan energiaan pienenee. Se merkinnee, että erityisesti pienpuun energiatuki alenee. Tämä on valitettava takaisku niin metsänomistajille kuin ilmastollekin.
 
Hallitus pyrkiikin täyttämään uusiutuvan energian käyttötavoitteen ensisijaisesti tuulivoimalla, joka on huomattavasti kalliimpi energiamuoto kuin puuenergia.
 
- Jos samaan aikaan lisätään tukea tuulivoimalle ja vähennetään sitä puulta, tarkoittaa se yhteiskunnan resurssien haaskausta ideologisista syistä, totesi Puttonen. Puuenergia on ylivoimaisesti kustannustehokkain tapa saavuttaa uusiutuvan energian tavoitteet.
 
Jos pienpuun energiatuki pienenee, se johtaa siihen, ettei uusiutuvan energian tavoitteiseen päästä. Toisaalta, mikäli markkinat vetävät ja energian hinta nousee, on suuri riski sille, että nimenomaan selluksi kelpaavaa kuitupuuta ohjautuu polttoon. Tämä ei ole ainakaan metsäteollisuuden edun mukaista.