Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Eero Peuranen viime lepoon

Eero Kalevi Peuranen siunattiin lauantaina 22.10.2011 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen vietettiin muistotilaisuutta seurakuntasalissa.


Mirja Oikari saateltiin haudan lepoon

Katso lisäkuvat   

Eero Peuranen viime lepoon

22.10.2010 Olavi Vallivaara

Eero Kalevi Peuranen siunattiin lauantaina 22.10.2011 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen vietettiin muistotilaisuutta seurakuntasalissa.

Eero Kalevi Peuranen syntyi 26.7.1936 Elsa ja Mooses Peurasen perheeseen Peuralinnaan. Hänen kodissaan Myllykankaalla oli yksi vanhempi sisar ja kaksi vanhempaa veljeä sekä Eeron jälkeen syntyi vielä nuorempi sisar. Eeron ollessa poikanen isä oli talvi-ja jatkosodassa puolustamassa isänmaata. Koulun Eero kävi sisarustensa kanssa Peuralinnassa. Maatalossa riitti lapsille monenlaista työtä ja askaretta vanhempien mukana. Armeijan käytyään Eero teki metsätöitä. Nuorena miehenä 1960-luvun alussa hän suuntasi Ruotsiin töihin muiden Peuralinnalaisten tavoin. Ruotsin Värmlannissa oleva Karskogan kaupunki oli monen Peuralinnalaisen työpaikka niin myös Eeron. Siellä hän teki varsinaisen elämäntyönsä Boforsin tehtaassa. Sieltä löytyi myös elämänkumppani Kyllikki. Kesäisin Eero kävi lomailemassa Peuralinnassa ja hän rakensi yhdessä Kyllikin kanssa huvilan Saukkolammen rannalle. Juuret olivat Suomessa, vaikka työ ja monet ystävät olivat Ruotsissa. Kyllikin poismeno oli Eerolle suuri menetys. Eero oli luonteeltaan rauhallinen, vaatimaton ja omissa oloissa viihtyvä sekä ahkera töissään. Hänen mieliharrastus poikavuosilta saakka oli kalastus. Eläkkeelle jäätyään Eero palasi kotikylään ja osti itselleen Mäntylä nimisen paikan Peuralinnasta. Siinä hän asui elämänsä viimeiset vuodet. Vaikean sairauden kautta Eero nukkui pois Karstulan sairaalassa 1.10.2011. Eeroa jäivät kaipaamaan kaksi sisarta perheineen, sukulaiset ja ystävät Suomessa ja Ruotsissa.

Siunauksen toimitti Kyyjärven kappelissa khra Olavi Vallivaara, kanttorina oli Minna Erkkilä ja suntiona Alpo Noponen. Muistotilaisuudessa seurakuntasalissa adressit luki Kirsi Poikonen, Taisto Tikkanen muisteli serkkupoikaansa ja naapurin Eeroa lämpimin sanoin. Kirkkoherra piti loppuhartauden.