Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Pakkasta ja räiskäleitä

14.2.2010 Eki Holmberg

Satavuotiaan partioliikkeen kunniaksi tempaistiin Paletin edessä

Kokeilipa pakkasherra Kyypartion apuvoimia lauantaina aamuaikaisella, kun laavun pystytys aloitetiin. 22 asteen pakkanen ei kuitenkaan pystynyt hidastamaan Kyypartiota avustamaan tulleen "äijäenergian" vauhtia laavunpystytyksessä. Niin se nousi  melkein täydellinen havulaavu Paletin pihalle  hyvissäajoin ,että partion naisenergia pääsi  kääntämään räiskäleitä. Osa energiasta toimi markkinahenkilöinä kaupaten arpoja.Voittoja olimme saaneet runsaasti ja kauppa kävi  Räiskäleiden kanssa kilpaa tirisivät "RistonGrillin" käristeet, nämä niin suositut suomalaiset "vihannekset. Tempauksen tarkoituksena oli  tehdä satavuotiasta Suomen partioliikettä tunnetuksi. 

Paikalla pyöri parikymmentä sudaria ja seikailijaa, välillä laskien pulkamäessä, välillä arpoja myyden.Ehtivät he  käydä myös Paletissa sisällä, jossa pelle hauskutti lapsia jutuillaan ja ilmapalloeläimillään(vai mitenkä se oli?)  Siellä oli myös mahdollisuus saada kasvoihinsa kunnon sotamaalaus  tai jotain nätimpää.    

Tilaisuuden arvanmyynnillä paikattiin lippukunnan rahatilannetta, sillä kevään toimintasuunnitelmassa on muunmuassa  lippukunnan yhteinen retki Kallioplanetaarioon Nyrölään sekä kesäkuussa kesäleiri. Näistä tapahtumista lisää tietoa myöhemmin.  Koska partion toiminta-aatteeseen kuulu auttaminen sekä kansainvälisyys, luovutettiin osa (30%) arpajaisten tuotosta Kirkon Ulkomaanavun Yhteisvastuukeräykseen, jossa tänä vuonna avustuskohteena ovat sekä kotimaassa että Haitilla vähävaraisten perheiden lapset. Suuret kiitokset kaikille  niille yrityksille ja yksityisille, jotka lahjoittamillaan hyvillä voitoilla mahdolistivat  arpajaiset.

Mahtavat kiitokset myös  "äijäenergialle"  eli Lahtisen Laurille, Pölkin Reinole ja Ristolle sekä Kantosen Jarille  laavun pystyksestä sekä purkamisesta. Suuret kiitokset kuuluu myös   lippukunnan omille vetäjille, aina energisille laumanjohtajille, jotka huolehtivat arpajaisista  sekä räiskäleen kääntämisestä. "Riston Grillille" kiitokset makarasavotasta. 

Hyvää laskiaista  ja pitkiä pellavia      lpkj Kyy Eki

PS  Sunnuntaina 21.2. klo 16.00 on Kyypartion vuosikokous. Jos olet kiinnstunut lippukunnan tulevaisuudesta eli tulevasta toiminnasta, ei muuta kuin Partiokololle kirkon alakertaan kuulemaan ja keskustelemaan