Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Suomenselkä-messut Kyyjärvellä heinäkuussa

26.1.2010 Suvi Kantonen

Messuilla kilpaillaan myös Suomen Vahvin Sammutuspari tittelistä

Muutaman vuoden tauon jälkeen tulee Suomenselälle taas kunnon säpinää heinäkuulle, kun Kyyjärvellä järjestetään Suomenselkä – Messut. Nopolan Kylätalkkarit kantaa tapahtumasta päävastuun, ja Janne Pulkkinen pyrkii jakamaan vastuuta eri toimijoille niin, että mahdollisimman paljon yritetään löytää järjestelyihin mukaan paikallisia toimijoita. Kun on kyseessä näinkin suuri tapahtuma on myös mietittävä, onko aiheellista ostaa suoraan joitakin palveluja ulkopuolisilta palvelujen tuottajilta kertoo Pulkkinen.

Maanantaina pidettiin ensimmäinen ”tunnustelupalaveri”, jossa oli mukana reilut 10 henkilöä. Messujen pääpaikka tulee olemaan Nopolan koulun ja urheilukentän ympäristössä, mutta myös leirintäaluetta, Kyyjärven Tuliharjuntien aluetta ja Kauppakeskus Palettia käytetään mahdollisuuksien mukaan hyväksi. Suunnitelmissa on esim. ”Messubussi, joka sujuvasti siirtäisi yleisöä tarvittaessa eri tapahtumapaikoille.

Messut ovat samalla Metsäkone -ja  Agri-messut, eli paikalle kositaan myös  konealan yrittäjiä, jotka järjestävät erilaisia työnäytöksiä säännöllisin väliajoin. Messuyleisölle on luvassa seminaareja ja konsertteja, ja palaverissa tuotiin esille myös toivomus, että lapset, sekä nuoret huomioidaan hyvin messuilla. Messujen esiintyjien osalta pyritään sopimukset lyömään lukkoon lähiviikkoina.

Messujen lauantaipäivälle saadaan kunnon kisatkin. Kyyjärveläiset Jukka Laasala ja Ismo Takala voittivat viime vuonna Suomen Vahvin Sammutuspari kilpailut Punkaharjulla ja kisojen järjestelyvastuu tuli näin miesten mukana Kyyjärven Tulentorjujat ry:lle. Luvassa on erilaisia voimailulajeja, joissa pari yhdessä työskennellen pyrkii mahdollisimman hyvin suoriutumaan erilaisista tehtävistä, joissa mitataan voimaa, kestävyyttä ja nopeutta. Yksi lajeista on tiedossa, se on paloauton veto, joten siitäkin voi päätellä, että hiki virtaa ja ääntä riittää, kun yleisö kannustaa miehiä hyviin suorituksiin.  Muut kilpailulajit saa julkistaa sääntöjen mukaan 1.7.2010. Tämä kilpailu on avoin kaikille palokunnille. Kyyjärven Tulentorjujien puh.johtaja Vesa Mäkelä kertoo, että paikalle pyritään saamaan  myös joku ”Julkkis ja /tai Julkkispari” joiden myötä voisi vetää näytöslajina jonkun kilpailutehtävistä, ellei sitten julkkis/julkkikset halua otella palomiespareja vastaan. Kunnon Show ja kisat aiotaan järjestää, kiteyttää Vesa Mäkelä,

Suunnittelupalaverissa jaettiin jo eri vastuualueitakin. Janne Pulkkinen messupäällikkönä pitää lankoja käsissään ja organisoi tehtäviä logistiikan, ohjelmapuolen, tiedotuksen, markkinoinnin ja myynnin, sekä yleisen messujen suunnittelun saroille. Jokaisella vastuualueella on yhteyshenkilö ja useampia toimijoita, jotka vastaavat omista tehtävistään ja pitävät pääorganisoijan ajan tasalla.

Logistiikan vetäjänä toimii Hannu Aumanen, ohjelmapuolelle odotellaan vielä paikallisen  ohjelmien järjestäjän varmistusta, yleinen messujen suunnittelu on Teppo Leinosen käsissä ja markkinointia hoitavat Pekka ja Elina Lerssi Messupaikkojen myyntiä lupautuivat hoitamaan Johanna Humalajoki, Juha Peltola ja Myllärit. Tiedotuksesta vastuuta kantaa allekirjoittanut.

Tässä vasta alkua... Kaikki tarkentuu päivä päivältä ja messuista jatkossakin lisää näillä leveyksillä...  Tärkeätä roolia tulevat tiedottamisessa näyttelemään messujen osalta kaikki tiedotusvälineet. Luvassa on myös Viispiikkisen toimesta Messulehti, jossa tiedotetaan kaikki mahdollinen messutarjonta. Lehti ilmestyy sopivasti messujen alla jokaiseen lähikuntaan. 

Suvi Kantonen