Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Alakoulun MM-kisat 27.8.

28.08.2009 Juttuvinkki / Jarmo Ahonen

Teksti: Reija Leppänen - Kuvat: Hannu Kalliojärvi

Alakoululle oli tänään ilmestynyt oppilaita eri maanosista. Paikalla näkyi jamacalaisia, nigerialaisia, venäläisiä ja kanadalaisia urheilijoita, jotka olivat saapuneet osallistuakseen MM-kisoihin. Kilpailut alkoivat avajaismarssilla koulun pihasta urheilukentälle. Ensimmäisessä lajissa kuudesluokkalaiset keräsivät muiden kuin oman maansa edustajia kilpaa omiin ympyröihinsä. Tämän jälkeen tehtiin yhteiset alkuvenyttelyt. Venyttelyiden jälkeen järjestäydyttiin sukkulaviestiä varten jonoihin. Tämän viestin voitti Nigerian joukkue.

Seuraavaksi jakauduttiin luokittain kiertämään seitsemää suorituspaikkaa. Joka paikalla neljän maan edustajat kamppailivat toisiaan vastaan. Tarkkuusheittopisteellä yritettiin saada osumia sanomalehtikeihäillä, häntäpalloilla ja tennispalloilla kolmeen erilaiseen maaliin. Polttopallopisteessä tarkoituksena oli polttaa toisten maiden edustajia. Korkeushypyssä ylitystekniikka oli vapaa, mutta tarkoitus oli toimia ryhmänä toisia auttaen. Esimerkiksi ylittämisessä käytettiin keinona toisten joukkueen jäsenten nostamista riman yli. Estejuoksuradalla piti selviytyä erilaisista aidoista, vanteista ja merkkikartioista kerätäkseen pisteitä omalle joukkueelle. Hernepussipisteessä kisailtiin joko hernepussin kuljetusviesteissä tai pesänryöstössä. Vauhdittomassa pituushypyssä ja kiekonvierityksessä joukkueen ensimmäinen jäsen hyppäsi tai vieritti ja sen jälkeen seuraava jatkoi siitä, mihin edellinen jäi. Kun kaikki joukkueenjäsenet olivat tehneet suorituksensa, merkittiin lipulla kohta, mihin asti päästiin.

Kisapäivän lopuksi kaikki kilpailijat palkittiin jäätelöllä. Takana monella oppilaalla oli neljän tunnin kisat, joissa ruokataukoa lukuun ottamatta jatkuvasti oltiin liikkeessä. Päivän saldona oli ainakin paljon punaisia poskia, yhteishenkeä, toisten kannustamista ja ryhmässä toimimista. Erityinen kiitos kaikille yläkoulun oppilaille, jotka olivat mukana kisatunnelmissa pisteitä laskemassa, aitoja nostamassa ja pienempiä auttamassa. Ilman teitä emme olisi selvinneet.

Vielä lopuksi maiden välisen kamppailun tulokset:

1) Jamaica

2) Nigeria

3) Venäjä

4) Kanada