Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Paula Aurolahti siunattiin

Paula Marketta Aurolahti siunattiin Kyyjärven kappelissa lauantaina 22.5.2010.Muistotilaisuus oli siunauksen jälkeen lapsuudenkodissa Aurolahdella.


Johanna Ahtolahti saateltiin haudan lepoon

Katso lisäkuvat   

Johanna Ahtolahti saateltiin haudan lepoon

22.5.2010 Olavi Vallivaara

Johanna Elisabet Ahtolahti e. Tikkanen siunattiin Kyyjärven kappelissa lauantaina 22.5.2010. Hautauksen jälkeen oli muistotilaisuus kirkon seurakuntasalissa.

Johanna Ahtolahti syntyi Elsa ja Matti Tikkasen ainoana lapsena 3.11.1920 Sahapakan vanhaan tupaan. Forsbackan eli Koskimäen Sivulassa oli Johannan koti ja elämäntyö. Elsa äiti toimi seurakunnan pyhäkoulunopettajana 41 vuotta. Johanna kävi kansakoulun Kyyjärvellä ja oli koulukortteeria tätiensä luona Sahapakalla. Rippikoulun hän kävi Karstulassa ja muisteli lämmöllä rippipappiaan Uuras Saarnivaaraa. Avioliiton Johanna solmi oman kylän pojan, Väinö Ahtolahden, kanssa talvella 1953. Avioliitosta syntyi Eeva-Liisa tytär. Elämäntyön Johanna teki kotitilallaan Sivulassa yhdessä Väinö puolison kanssa. Maatalon emännän ja äidin työt ovat olleet moninaiset ja oman lisänsä ovat sairaudet tuoneet elämään. Vanhuuden tultua he luovuttivat tilan hoidon Eeva-Liisalle ja Hemmolle. Keväällä Johanna ja Väinö muuttivat Kyyjärvelle, mutta se aika jäi lyhyeksi Väinö puolison sairauden tähden. Väinö nukkui pois 28.8.1989. Johanna palasi Sivulaan ja sai vielä elää Eeva-Liisan perheen kanssa rikasta elämää hoitaen lastenlapsiaan. Keväällä 2006 Johanna muutti Pienkotiin, terveyden heikentyessä Kivirannan vanhainkotiin ja hän nukkui pois 25.4.2010 Karstulan sairaalassa. Johannaa jäivät kaipaamaan Eeva-Liisa, lastenlapset, sukulaiset ja ystävät.

Siunauksen kappelissa toimittivat khra Olavi Vallivaara, kanttori Minna Erkkilä ja suntio Alpo Noponen. Yksinlaulua esitti Virpi Lapinoja. Muistotilaisuudessa kirkkoherra puhui, Marjatta Uusimäki ja Kimmo Pölkki muistelivat Johannaa,Elisa Hokkanen lauloi ja yhdessä laulettiin virsiä. Adressit luki Reijo Ruuska.