Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kauppakeskus Paletin yrittäjät koulutuksessa

Kauppakeskus Paletin yrittäjät kouluttautuivat internet -sivujen käyttäjiksi perjantaina 10.10.2008 Media Mylläreiden tiloissa.


Lämpöä etelään.Tulevaisuuspotku -seminaari ViitasaarellaSosiaalinen yritys

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Get the Flash Player to see this player.

Katso lisäkuvat   

Sosiaalinen yritys

16.9.2008 Irma Mäkelä / Mediamyllärit

Tiistaina 9.9. kävivät Myllyn tiloissa Witas Oy:stä projektipäälliköt Kari Lintunen ja Jussi Hytönen Teho2 -projektista kertomassa sosiaalisen yrityksen perustamisesta.

Kari Lintunen siirtyi Viitasaaren työvoimatoimiston johtajan tehtävistä Witas Oy:n palvelukseen 1.8.2008. Jussi Hytönen on puolestaan asunut ja työskennellyt mm. Yhdysvalloissa useita vuosia ja muuttanut sieltä takaisin kotimaahan ensin Helsinkiin, josta edelleen Viitasaarelle. Jussi kertoi, ettei hän ole katunut Viitasaarelle muuttopäätöstään hetkeäkään. Kari Lintunen toimii Teho2- projektissa työllistämisosaajana ja Jussi Hytönen liiketoimintaosaajana, toki molemmat osaavat ja tietävät toistensa osaamisalueista.

Keväällä 2008 Kari Lintunen osallistui EU-hankkeita käsittelevään seudulliseen palaveriin, joka pidettiin mylläreiden tiloissa. Tilaisuuden alussa esiteltiin Nopola Newsin ja Kyyjärven Mediamyllärit ry:n toimintaa, jolloin hänelle virisi ajatus, että myllärithän voisivat toimia sosiaalisena yrityksenä. Asiaan päätettiin palata syksyllä varsinaisen projektin käynnistymisen jälkeen ja niin tehtiin.

Sosiaalinen yritys mielletään helposti sosiaalialan palveluita tarjoavaksi yritykseksi, mutta näinhän asia ei todellisuudessa ole. Periaatteessa mikä tahansa yritys, yhdistys tai säätiö voi toimia sosiaalisena yrityksenä kunhan vain tietyt kriteerit täyttyvät kuten lyhyestä videoleikkeestä voidaan todeta.


Selkeä ja hyvin valmisteltu esitys antoi paljon tietoa sosiaalisen yrityksen perustamiskuvioista ja edellytyksistä. Esitys oli sen verran mielenkiintoinen, että alustavasti suunniteltiin uuden, kaikille avoimen yleisötilaisuuden, järjestämistä mikäli kiinnostusta ilmenee. Palautetta vaan tulemaan, jos asia kiinnostaa. Toki asiaan saa lisäselvitystä myös Witas Oy:stä tästä linkistä. Myllyllä olivat tiedotustilaisuudessa paikalla Erkki Koivisto, Aaro Toppinen, Ossi Tamminen ja Irma Mäkelä.