Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Hauen elohopeapitoisuus laskenut Kyyjärvessä

Erkki Sorsamäki

Kyyjärven hauen tämänhetkinen elohopeapitoisuus on tutkittu

Perjantaina 16.3.2006 saadun tiedon mukaan hauesta mitattu elohopeapitoisuus oli 0,59  mg/kg. Tutkimus tehtiin Äänekosken terveudenhuollon terveydensuoje-lulaboratoriossa.

Komission asetuksen (Ey)  No 466/ 2001 liitteen 1 nojalla elohopeapitoisuuden enimmäismäärä saa olla tietyissä kaloissa (mm.hauki,ankerias) 1.0 mg/kg ja muissa kaloissa 0,5 mg/kg. Tulos hauen kohdalla alittaa enimmäisrajan joten sen käytön rajoituksia ei tämän mukaan ole.

Tutkitut hauet olivat kooltaan 1,5 kg ja  2,3  kg ja ne  oli pyydetty 24.01.2006 Lintusaaren länsipuolelta Juhani Vertasen ja Kari Juutilaisen toimesta.

Edellinen tutkimustulos on vuoden 2002 keväältä jolloin se oli 0,78 mg/kg. Elohopeapitoisuus on laskenut jonkin verran tämän näytteen perusteella.