Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Syyskokouksessa keskusteltiin...

Ajankohtaiset asiat olivat vahvasti esillä MTK Kyyjärven yhdistyksen syyskokouksessa.


Saunakylän pvy:n syyskokous

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Juha Hakkarainen komission neuvoa-antavan metsäkomitean johtoon

30.11.2010 Anne Rauhamäki MTK/JK

MTK:n metsäjohtaja Juha Hakkarainen valittiin eilen Brysselissä pidetyssä kokouksessa EU-komission neuvoa-antavan metsä- ja korkkikomitean (Advisory Group on Forestry and Cork) puheenjohtajaksi. Komitea toimii metsäisten sidosryhmien äänitorvena komission suuntaan.

Kyseessä on komission virallinen työryhmä, jonka avulla komissio käy vuoropuhelua sidosryhmien kanssa saadakseen tietoonsa sidosryhmien näkemyksiä EU:n metsiin vaikuttavista päätöksistä ja niiden vaikutuksista.

Komitea kokoontuu 3-4 kertaa vuodessa Brysselissä. Kokouksissa komissio esittelee tavallisesti valmisteilla olevia tai juuri valmistuneita aloitteita, joilla on liittymäkohtia metsiin, metsätalouteen ja metsäsektoriin. Sidosryhmät käyvät sitten näistä keskustelua komission jäsenten kanssa välittäen sidosryhmien näkemykset suoraan komissiolle. Keskeinen osa ryhmän työtä ja viestintää ovat ryhmän yhteiset kannanotot. Tällaisia ovat viime aikoina olleet esim. metsien biomassan kestävä hyödyntäminen sekä ryhmän vaatimukset EU:n uuden maaseudun kehittämispolitiikan metsätoimista.

Ryhmän puheenjohtajalla on myös osallistumisoikeus komission pysyvän metsäkomitean istuntoihin, joissa jäsenmaiden metsäasiantuntijat keskustelevat EU:n metsäasioista komission kanssa. Tämä antaa hyvän kuvan EU:ssa käytävästä metsäkeskustelusta ja eri jäsenmaiden kannoista ja suhtautumisesta metsäasioihin.

- Metsäasiat ovat erityisesti ilmastonmuutos- ja bioenergia-asioiden vuoksi nousseet yhä keskeisemmäksi teemaksi EU:n päätöksenteossa. Tämä trendi tulee varmasti vain vahvistumaan tulevaisuudessa. Samalla myös neuvoa-antavan komitean rooli metsäasiantuntijoiden työrukkasena ja viestinviejänä komission suuntaan tulee kasvamaan. Komitean puheenjohtajana toimiminen avaa MTK:lle ja Suomelle jälleen uuden kanavan jo ennestään vahvassa metsänomistajien edunvalvonnassa Brysselissä, toteaa Hakkarainen.

Edellisenä puheenjohtajana on toiminut saksalainen Vilhelm Vorher, joka on ollut teollisuuden edustaja. Hän oli pj:nä neljä vuotta. Hakkarainen aloitti puheenjohtajuutensa heti valintansa jälkeen.