Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kahden saaren keikka

Tämän kesän ulkomaanreissu suuntautui jälleen Kreikan saaristoon. Valinnan varaahan on, sillä Kreikan saaria on satoja, satoja.Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Kahden saaren keikka

12.8.2011 Kaisa Tamminen

Tämän kesän ulkomaanreissu suuntautui jälleen Kreikan saaristoon. Valinnan varaahan on, sillä Kreikan saaria on satoja, satoja.

Tutuksi tulivat Ithakan ja Kefalonian saaret. Saaret sijaitsevat Joonian meressä. Manner-Kreikka on niin lähellä itäpuolella, että kirkkaalla kelillä se hyvin erottuu meren takana. Iltapimeällä valot loistivat meren takaa.


Ithakan saari on hyvin pieni, vain noin 40 km korkea. Kapeimmillaan se lienee vain kilometrin, pari eikä taida leveimmilläänkään olla kuin 15 km. Vuoristoisella saarella ei ole lentokenttää. Niinpä lensimme Kefalonian saarelle. Sieltä sitten kahdelleen taksilla saaren poikki ja tunnin laivamatkan päässä astuimme maihin Vathissa, Ithakan pääkaupungissa. Ithaka on tunnettu siitä, että Homeroksen eepoksessa Odysseus lähti täältä sotaretkilleen ja tänne hän myös lopulta palasi. Saarella ei juurikaan ollut joukkoliikennettä, mutta vuokra-autolla pääsi koluamaan saaren parissa päivässä.

Kefaloniaan palattuamme vuokrasimme jälleen auton. Täällä välimatkat olivat pidemmät. Asuimme Skalan kylän tuntumassa saaren kaakkoisosassa. Pohjoisimpaan kylään, Fiskardoon oli 80 km. Matkanteko oli hitaanlaista, sillä korkein sallittu nopeus näillä saarilla on60km/h. Harvoin tälläkään nopeudella pystyi ajamaan, koska vuoristoisella saarella kääntyiltiin tämän tästä neulansilmämutkissa. Kylien kohdalla sai ajaa kolmeakymppiä, joskus vieläkin hitaammin.  Tunnissa ei millään ehtinyt ajaa kuin enintään 40 kilometriä. 

Jos satuit katsomaan kesällä elokuvan "Kapteeni Corellin mandoliini", näit juuri tämän saaren maisemia.

Oletetaan, että nämä kaksi saarta ovat aikoinaan maanjäristysten seurauksena irtautuneet toisistaan. Aika samankaltainen oli luonto ja maisema.