Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Yökoulua koulun yössä

22.4.2011 Marja-Terttu Rytkönen ja Kaisa Tamminen/Perusopetus

Jo ekaluokalla nykyiset kolmasluokkalaiset kyselivät innolla yökoulusta. 19.04.11-20.04.11. odotus palkittiin ja yökoulusta tuli totta. Kolmosten yökoulussa teimme tiistain läksyt, valmistimme pizzaa, leikimme sisällä ja ulkona, visailimme sekä osallistuimme Kyyjärven seurakunnan ja partion järjestämään pääsiäisvaellukseen kotikirkon ympäristössä. Vaelluksen jälkeen hiljennyimme kirkossa hartaushetkeen.
Nelosluokkalaiset pitivät yökouluaan samaan aikaan. Ohjelmakin oli osittain samanlainen.


Yökoulumme tavoitteena oli vahvistaa luokkamme muutenkin varsin hyvää yhteishenkeä,  antaa oppilaille mahdollisuus toimia kerrankin  kiireettömästi kavereiden kanssa arkisten, mutta niin tärkeiden asioiden parissa, kuten kokkaamisen, leikin, jutustelun ja vapaan puuhastelun. Oppilaiden hyväntuulisuutta, leikkimielisyyttä ja sopivaa hassuttelua oli ilo seurata. Vaikka päivä oli pitkä ja patja ei ehkä ollut lattialla höyhenenpehmeä, yökoulusta selvittiin kolhuitta ja sydämeen jäi jälki, varmasti hyvä sellainen. Jaksamme kesälomaan saakka tehdä taas töitä innolla, kun takataskussa on hyviä, vähän erilaisia muistoja koulusta.
 
Nopolan kolmosluokkalaisten kommentteja yökoulustamme :
- Mun mielestä se oli heti maailman  paras ikinä ja haluaisin pian saman kokemuksen. Koskaan ei ole ollut missään niin hyvää yökoulua. ( Iida  )
- Siellä oli tosi kivaa ja sai leipoa pizzaa. ( Henriikka )
- Oli kivaa ja oli mukava, kun pidettiin tietovisoja ja haluaisin uudestaankin olla yökoulussa.  ( Viivi )
- Oli hauskaa, kun sai puuhastella kaikenlaista, tehdä pizzaa ja syödä herkkujakin.  ( Antti )
- Oli aika mukavaa, mutta tylsääkin. Nukkuminen oli mukavaa, tylsää oli, kun ei oltu pimistä. ( Joni )
- Oli tosi hauskaa, kun oltiin piilosta, pizzan tekeminen oli kivaa  ja oltiin vaelluksella kirkon pihalla.  ( Janika )
- Todella hauskaa oli, sai tehdä pizzaa ja syödäkin sitä. ( Jere )
- Pizzan täyttäminen oli kivaa, mun täytteessä oli jauhelihaa, aurajuustoa ja ananasta ( Lotta )
-  Ihan kivaa, sain nukuttua hyvin. ( Ida-Maria )
- Vapaa tekeminen oli kivaa, kun sai jutella rauhassa kavereitten kanssa ja leikkiä ja pihallakin oli hyvä sää ( Tommi )
- Todella kivaa oli nukkua kavereiden vieressä ja jutella, sai syödä karkkejakin. ( Krista )
- Kaverit naurattivat ja oli kivaa tehdä pizzaa ja pelata näppäyspeliä, jonka toin kotoa. ( Jerry )
- Siellä oli hauskaa, kun sai pelata Jerryn näppäyspeliä. Nukuin tosi hyvin, kun toiset antoivat unirauhan. Kaverien kanssa sai jutella, se oli mukavaa. Nukkumaan mentiin yheltätoista. ( Miska )
- Mun mielestä oli hauskaa, kun tehtiin pizza, se maistui hyvälle. Oli kiva olla piilosta. Käytiin pääsiäisvaelluksella kirkolla. ( Varpu )
- Se oli hauskaa, kun me luettiin, juteltiin ja naurettiin. ( Oskari )
- Tykkäsin olla yökoulussa tosi, tosi paljon. ( Aleksi )

Neloset puolestaan kirjoittelivat kokemuksistaan seuraavaa:

Me leivottiin pitsoja ja niistä tuli hyviä. Satu oli tehnyt valmiiksi taikinan ja lajitellut täytteet purkkeihin. Sai valita, mitä aineksia laittaa pitsaan. Kun pitsat saatiin uunista, mentiin ruokasaliin syömään ne. Omat limsat sai ottaa mukaan. Niistä tuli niin isoja, ettei kaikki jaksaneet syödä omiaan. (Jonne,Paulus, Samuli ja Tuomas)

Teimme munakuppeja rautalangasta. Metallilangan värin sai valita itse. Sai tehdä korkean tai matalan varren. Niistä tuli erilaisia ja hienoja. Niiden tekeminen oli mukavaa. Yön aikana kukko oli muninut kuppeihin munat! (Olli, Otto, Perttu ja Tomi)

Me menimme kirkkoon pääsiäisvaellukselle kävellen. Siellä laulettiin laulu ja liikuttiin säkeistöjen mukaan pisteeltä pisteelle. Se oli hauskaa ja siinä oppi vaikka mitä. Ensimmäisellä pisteellä kerrottiin, miten Jeesus ratsasti aasilla. Toisella kerrottiin viimeisestä ateriasta. Kolmannella kerrottiin Jeesuksen kärsimyksestä ja neljännellä ylösnousemisesta. (Juho, Mikael, Milja ja Saara)

Vapaa-ajalla leikittiin erilaisia leikkejä ja pelejä sekä mässättiin karkkeja. Paavo meikkasi Miljan. Tytöt hyppivät hyppynarua ja pojat leikkivät vinkkiä ja pimeäpiilosta. (Iida, Jaakko, Paavo ja Sara)