Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Työvoimareservin haastattelut jatkossa yhteistyössä TE-toimiston kanssa

27.7.2009 Matti Muukkonen

Työttömiä kehoitetaan olemaan yhteydessä projektipäällikkö Mutaseen välittömästi

Kyyjärven kunta ja Äänekosken TE-toimisto ovat sopineet, että jatkossa TE-toimisto osallistuu Kyyjärvellä vielä työvoimareservin haastatteluissa käymättömien henkilöiden haastatteluihin. Edelleen sovittiin myös, että linjaa tullaan tiukentamaan työn vastaanottamisen osalta. Näin ollen kieltäytyminen työpaikasta tulee jatkossa johtamaan sanktioihin, joista TE-toimisto päättää erikseen lainsäädännön mukaisesti.

Työttömiä kehotetaankin välittömästi ottamaan yhteyttä projektipäällikkö Eero Mutaseen (050-3036452 tai eero.mutanen@kyyjarvi.fi) ja sopimaan haastatteluajan. Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan työvoimareserviläisillä on ennen tiukemman käytännön omaksumista loistava mahdollisuus merkittävästi vaikuttaa tuleviin työtehtäviinsä. ”Kun yhteistyö TE-toimiston kanssa alkaa, voi tilanne olla toinen”, Muukkonen kertoo. Kunnanjohtajan mukaan kunnan tavoitteena on kunnanhallituksen linjauksen mukaisesti saavuttaa rakenteellinen täystyöllisyys vuonna 2011. ”Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki kyyjärviset tullaan ohjaamaan töihin”, kunnanjohtaja selvittää täystyöllisyysohjelman sisältöä.

Kyyjärvellä on tänä vuonna panostettu merkittävästi työ- ja elinkeinopolitiikkaan. Kunnan työttömyys on pystytty painamaan parissa kuukaudessa lähes 15 %:sta alle 9 %:iin tilanteessa, jossa työttömyys on muualla kasvanut selvästi. Välineinä ovat olleet työttömien haastattelut, sosiaaliseksi yritykseksi rekisteröityvä kylätalkkariosuuskunta ja ”yritysleipomo”, jonka tarkoituksena on tukea sekä aloittamassa olevia että jo olemassa olevia yrityksiä.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.