Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Metsänhoitoyhdistyksen valtuustovaalit 2012

16.8.2012 Jukka Kainulainen ja Juha Hakkarainen

Uusiutuva mhy-laki avaa uusia mahdollisuuksia metsänhoitoyhdistysten kehittämiseen. Kyyjärvellä 22 metsänomistajaa ehdolla uusiksi mhy:n valtuutetuiksi.

Metsänhoitoyhdistyslain uudistaminen alkanee ensi syksynä ja uusi yhdistyslaki tullee voimaan tämän hallituskauden aikana. Suurin muutos tulee olemaan, että lakisääteinen metsänhoitomaksu poistuu ja metsänhoitoyhdistyksen jäsenyys muuttuu aidosti vapaehtoiseksi. Samoin metsänomistaja voinee jatkossa päättää, mihin metsänhoitoyhdistykseen hän haluaa kuulua. Eli käytännössä lakiuudistus tuo enemmän päätösvaltaa ja -vapautta metsänomistajille ja vähentää lakiin perustuvaa säätelyä.
 
Muutos voidaan yhdistyksissä kokea uhkana, mutta se on ennen kaikkea suuri mahdollisuus. Uudistuksen myötä metsänomistajien päätösvalta omissa yhdistyksissään kasvaa, sillä myös metsänhoitoyhdistysten toiminnan rajoitteet poistuvat metsänomistajille tarjottavien palvelujen osalta. Se mitä yhdistyksissä tulevaisuudessa tehdään ja minkälaisia palveluja metsänomistajille tarjotaan, on puhtaasti metsäomistajien itsensä päätettävissä oleva asia. Yhdistyksen luottamushenkilönä toimiminen tulee siis olemaan entistä mielenkiintoisempaa ja antoisampaa.
 
Kun pohja on vahva, on helppo ponnistaa
 
Tällä hetkellä lähes kaikki metsänomistajat ovat järjestäytyneet yhdistyksiin ja yhdistysten tarjoamiin palveluihin ollaan erittäin tyytyväisiä. Metsänhoitoyhdistyksillä on myös miehitys liki jokaisessa Suomen kunnassa ja kylässä. Lähtökohdat ovat mihin tahansa metsäalan organisaatioon verrattuna aivan omaa luokkaansa. Niitä ei kannata hukata lakiuudistuksen jälkeistä toimintaa suunniteltaessa vaan rakentaa niiden pohjalta entistä parempi yhdistys. Siihen on kaikki edellytykset.
 
Edunvalvonnan tarve pysyy
 
On aivan varmaa, että metsäomistajien edunvalvonnan tarve tulee vain kasvamaan ja metsänhoitoyhdistysten merkitys ei katoa mihinkään. Mikään muu organisaatio ei tuota palveluita ja paikallista edunvalvontaa puhtaasti metsäomistajien lähtökohdista. Esimerkiksi puukaupallinen edunvalvonta erottaa meidät kaikista muista toimijoista. Lisäksi metsänomistajien edunvalvontaketju, yhdistyksistä MTK:hon, huolehtii metsänomistajien edunvalvonnasta maakuntien lisäksi myös Helsingissä ja Brysselissä. Metsänomistajien näkökulma ei edelleenkään tule automaattisesti otetuksi huomioon päätöksenteossa jos siitä kukaan ei ole muistuttamassa.
 
Tulevat valtuustovaalit ovat metsänomistajille erittäin tärkeä vaikuttamisen paikka. Nyt tarvitaan aktiivista ja osaavaa hallintoa luotsaamaan metsänhoitoyhdistyksiä uuteen aikaan. Tulevaisuus on juuri niin hyvä kuin miksi me kaikki metsänomistajien edunvalvontaorganisaatiossa sen teemme.

Kyyjärven metsänhoitoyhdistyksen valtuustovaaliehdokkaat

Kyyjärvellä valtuuston ehdokkaiksi lähti 22 metsänomistajaa. Ehdokkaista 5 on naisia ja 17 miehiä. Valtaosa on maanviljelijöitä, mutta ehdokkaissa on myös 6 palkansaajaa, 2 yrittäjää ja 3 eläkeläistä. Alle 45-vuotiaita on kolme ja yli 60-vuotiaita 6.

Kyyjärven valtuustovaaliehdokkaat:

2. Pölkki Tuomas;Maanviljelijä;Kyyjärvi
3. Niskala Tapio;Maanviljelijä;Kyyjärvi
4. Ruuska Reijo;Maanviljelijä;Kyyjärvi
5. Lahti Kalevi;Maanviljelijä;Kyyjärvi
6. Kainu Sakari;Maanviljelijä/yrittäjä;Kyyjärvi
7. Kantonen Suvi;Toimittaja/yrittäjä;Kyyjärvi
8. Parkkonen Juho;Teollinen hirsityöntekijä
9. Tamminen Raimo;Maanviljelijä;Kyyjärvi
10.Kirvesmäki Pekka;Eläkeläinen;Kyyjärvi
11.Pohjonen Markku;Maanviljelijä;Kyyjärvi
12.Kainu Heikki;Maanviljelijä;Kyyjärvi
13.Tikkanen Juha;Software Director;Vantaa
14.Huumarkangas Markku;Eläkeläinen;Kyyjärvi
15.Kantonen Juhani;Metsuri;Kyyjärvi
16.Uusimäki Mauno;Maanviljelijä/yrittäjä;Kyyjärvi
17.Lillvis Tuula;Farmanomi;Kyyjärvi
18.Ruuska Seppo;Maanviljelijä/eläkeläinen;Kyyjärvi
19.Aksela Sirpa;Maanviljelijä;Kyyjärvi
20;Korte Tellervo;Agrologi/eläkeläinen;Kyyjärvi
21.Sorsanen Anita;Psykiatrinen Sairaanhoitaja;Seinäjoki
22.Huumarkangas Jouko;Maanviljelijä;Kyyjärvi
23;Bergman Esa-Pekka;Sairaankuljettaja/maanviljelijä;Kyyjärvi

Vaalimateriaali postitetaan äänioikeutetuille viikolla 35 ja äänestysaika päättyy 21.9.2012. Vaalin tulos julkaistaan 28.9.2012