Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppanit

Uusi kuukausi, uudet kujeet

1.11.2005 Aaro Toppinen

Nopola Newsin lyhyen historian jännittävin kuukausi on edessä.

Lukijoille tiedoksi, että meillä tapana on siirrellä muutamia loppukuun juttuja tähän uuteen painokseen ihan siitä syystä, että ne on yleensä julkaistu aivan kuukauden viimeisinä päivinä, ovat ajankohtaisia tai muuten tärkeitä. Ongelmahan on siinä, että loppukuun jutut saattavat jäädä lukemetta uuden painoksen ilmestyttyä. Mistään julkaisun täyttämisestä tässä ei suinkaan ole kyse.

Mutta sitten aiheisiin. Valtakunnallinen uutiskynnys tuli ylitettyä lokakuun lopulla ilmestyneen, marraskuun 2005, Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen myötä. Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen toimittaja Anssi Miettinen perusti blogin tutustuakseen blogeihin ja kertoakseen niistä kansalle. Kansalaisjournalismin yhteydessä Nopola Newsin nimi nousi esiin ja komeasti nousikin valtakunnan ykköslehteen oikein kuvan kanssa. Blogin kommenteissa Seuran päätoimittaja Jari Lindholm ja Matti Lintulahti kävivät sanan säilällä taistelua Nopola Newsin vallankumouksellisuudesta, joka päättyi, nopolanewsiläisittäin tuomaroituna, selvästi Matin voittoon :-)
Anssi Miettisen blogi ei suinkaan kuollut Kuukausiliitteen julkaisemisen jälkeen vaan sinne on tullut uusia kommentteja, joihin voi käydä tutustumassa osoitteessa http://blogit.helsinginsanomat.fi ja sieltähän löytyy tuo tuttu Kuukausiliitteestä, päivää. Blogin pitkällä linkkilistalla on myös Nopola Newsin nimi, joka värisyttää kävijälaskurin neulaa ihan uuteen malliin, toivottavasti pitempäänkin.
Samasta osoitteesta löytyy Helsingin Sanomien muitakin blogeja mm. päätoimittaja Reetta Meriläisen Lasitalon emäntä.
Kuukausiliitteen ilmestymisen jälkeen tullut palaute on ollut kannustavaa, esimerkkinä käytettäköön tässä yhteydessä nimimerkkiä "Tuusulan pakinoitsija", joka rankkasi Nopola Newsin jo lähes ykkössivukseen. Sen verran täytyy jokaisen ponnistella, että edellisestä lauseesta tuo lähes sana poistuu. 

Mutta palataanpa tänne Keski-Suomen perukoille. Nopola Newsin ensimmäinen puoli vuotta tulee täyteen 13.10.2005. Mistään konttausvaiheesta ei voitane enää puhua, sillä kävijämäärä syksyn aikana on kasvanut tasaisesti noin 1.000 kävijällä kuukaudessa. Saldoja tarkastellaan tarkemmin puolivuotissynttäreiden tienoilla. Toivottavasti myös kehittämishankkeiden rahoitukset selviävät marraskuun aikana, sillä selvää on seppien sanonta; silloin on taottava kun rauta on kuumaa.

Nopola News ry:n ensimmäinen vuosikokous ja siihen liittyvä tiedotus- ja aktivointitilaisuus lähestyy. Vuosikokouksessa valittaneen ensimmäiset yhdistyksen kunniajäsenet ja sovitaan ensi vuoden toimintasuunnitelmasta. Suunnitelmia on paljon, mutta niin on avoimia kysymyksiäkin.

Ja lopuksi, pidetään nyt sitten lukijoita oikein kunnolla jännityksessä, joskus puolen kuun maissa on luvassa mielenkiintoista tiedotettavaa.

Pysykää kanavalla.