Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Podcasteja vai mitä ...

...ovat Nettiradio linkin alla olevat mp3-äänitiedostot. Niin on uutta tekniikkaa ettei edes suomalaista nimeä ole keksitty. Kuvassa valtuuston kokouksen pykälä mediasoittimella.


Nopola News ry:n kokous järjestettiin 12.10.

Yhteistyökumppanit

Nopola News Viisarissa

25.10.2005 Aaro Toppinen

Maaseudun Kehittämiskeskus Viisari ry piti hallituksen kokouksen Kivijärvellä. Nopola Newsin kehittämishanke oli listalla. Kuvassa hallituksen jäseniä.

Maaseudun Kehittämiskeskus Viisari ry:n hallitus halusi lisätietoja ja tarkennuksia hankehakemukseen. Tällä kertaa ei kuitenkaan tehty samaa virhettä kuin TE-keskuksen reissulla, jolla Nopola Newsiä esitelteltiin huitomalla käsillä ilmaan. Ilari Kotilainen viritti kannettavan tietokoneen ja dataprojektorin käyttöön ja samalla saatiin myös hyvä osoitus seutuverkon toiminnasta. Ilarin koneelta Kivijärven hallintoverkosta vain suoraan omilla Kyyjärven tunnuksilla verkkoon.

Mutta sitten itse tapahtumiin. Aikaa oli varattu 15 - 20 minuuttia, koska muitakin hankkeiden esittelijöitä oli tulossa kokoukseen. No, niinhän siinä kävi, että kolmevarttia taisi vierähtää, mutta uusi 16-sivuinen hankehakemus käytiin pääpiirteissään läpi uusien kehittämiskohteiden osalta. Ensimmäinen hankehan toimi ikäänkuin esiselvitystyyppisenä ja samalla pyrittiin luomaan mahdollisimman yksinkertainen julkaisujärjestelmä ja katkeamattomat, kontrolloidut ketjut tiedon alkulähteeltä Internetiin saakka. Tässä työssä onnistuttiin, vaikka kehittämistä ja aktivointia jäikin vielä runsaasti tekemättä. Yllättävää on myös tämä Internetin kehittyminen hyvinkin lyheyssä ajassa. Hankehakemus on laadittu pari kuukautta sitten ja jo nyt siinä oli "vanhaa" tietoa. Sivuston päivittäinen kävijämäärä on ylittänyt sen mitä suunnitelmassa arvioitiiin toteutuvaksi vasta haja-asutusalueiden laajakaistahankkeiden toteutusten jälkeen. Toinen tärkeä pointti liittyy nettiradiotoiminnan kehittämiseen. Ehkä tässä vaiheessa on syytä siirtää painopistettä enemmän sisällöntuotannon puolelle kuin tekniikan kehittämiseen. Toki testejä kannattaa ja on helppo suorittaa eri toimijoiden kanssa. 

Nähtäväksi jää mitä hallitus päättää, mutta siitä sitten myöhemmin lisää.