Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Saksan matka

22.8.2005 Birgitta Tallila / Jaana Hukka / AT

Iso-Nopolan koulun saksan ryhmä teki yksityisen pikavisiitin Frankfurtiin elokuun alussa. Mukana opettaja Birgitta Tallilan kanssa oli yhdeksän oppilasta.

Matkakertomuksen kirjoitti Jaana Hukka :

2.8.2005
 
Idean matkaan saimme siitä, että saksan tunneilla käytetyn kirjasarjan tapahtumat sijoittuivat Frankfurtiin. Reissu tehtiin kouluajan ulkopuolella, eli keräsimme rahat itse myyjäisten avulla ja jokainen myös laittoi omasta pussistaan rahaa tilille.
 
Lähdimme noin kello 12 koulun pihasta kohti Pirkkalaa. Pysähdyimme Keuruulla ja Pirkkalan ABC:llä. Sen jälkeen menimme Ryanairin lentokentälle, jossa jouduimme odottamaan koneen lähtöä ikuisuudelta tuntuneen ajan. Lento Hahniin lähti 18.15. Perilla olimme 19.40. Odottaessamme tila-autoa, joka veisi meidät hotellille, jotkut innostuivat laulamaan pätkiä joululauluista ja suomalaisista klassikoista. Kun olimme majoittuneet hotelliin, jonka nimi tarkoittaa suomeksi Kukkohotellia, haimme noutopizzeriasta pizzat kaikille ja vaihtoehtona oli myös esimerkiksi spagetti. Jossain  vaiheessa iltaa ja yötä kaikki toivottavasti saivat unenpäästä kiinni.
 
3.8.2005
 
Aamulla heräsimme seitsemän maissa ja aamupala oli kahdeksalta kellarissa, eli hotellin alimmassa kerroksessa. Sen jälkeen meidät vietiin tila-autolla takaisin Hahnin lentokentälle, josta lähti linja-auto Frankfurtiin. Puolentoista tunnin matkan jälkeen olimme vihdoin perillä.
 
Jossain vaiheessa menimme nuorisomajalle, jonne majoitumme. Kävimme myös syömässä siellä, ruoka oli herkullista. Syömisen jälkeen koittikin hetki, jota kaikki olivat odottaneet: lähdimme shoppailemaan. Ostoskeskus Zeilgalerien valikoima mykisti ja monet ostivatkin vaatteita ja muuta tavaraa paljon. Myös muiden kauppojen hyllyiltä löytyi ostettavaa. Ostoksia olisi voinut tehdä vaikka kuinka pitkään, mutta liikkeet menivät kiinni. Kävimme syömässä kuka missäkin, esimerkiksi McDonaldsilla. Koko porukalla kävimme myös syömässä herkulliset jäätelöannokset ja bitte-sanan käyttöä opeteltiinkin oikein urakalla.
 
Toki teimme myös muuta kuin shoppailimme. Kävimme Das Städel-museossa pian Frankfurtiin saavuttuamme. Siellä on paljon kuulusia maalauksia mm. Picassolta, Renoirilta ja Edvard Munchilta.
 
Tutustuimme myös Römeriin, näimme muuan muassa Paulskirchen ja Kaiserdomin. Ensiksi mainitussa kokoontui Saksan ensimmäinen vapailla vaaleilla valittu kansalliskokous vuonna 1848. Kaiserdomissa sen sijaan on kruunattu kymmenen keisaria.
 
Huomasimme myös, että Frankfurtissa on paljon pankkeja ja muita virastoja. Siltojakin oli paljon ja joella kulki proomuja. Katujen varsilla oli kahviloita ja makkarakojuja.
 
Päivä kuluikin nopeasti Frankfurtin maisemia ja elämää ihmetellessä ja uni tuli helposti pitkän päivän jälkeen.
 
4.8.2005
 
Aamulla osa porukasta heräsi jo kello 6 Jaanan sekoittaessa keskenään Saksan ja Suomen ajan. Saksassahan kello on tunnin jäljessä Suomen aikaan verrattuna. Varsinainen herätys oli kuitenkin seitsemältä. Aamupalan jälkeen lähdimme bussilla takaisin Hahnin lentokentälle, jossa ehdimmekin viettää runsaasti aikaa ennen koneen lähtöä. Lento lähti 14.10 ja oli Suomessa 17.50. Saksassa aurinko oli paistanut koko reissumme ajan, mutta Suomessa satoi kaatamalla. Oli silti hienoa tulla Suomeen, jotkut tosin suunnittelivat jo uutta matkaa. Matkaan osallistuivat Birgitta Tallila, Miia Halmesaari, Jaana Hukka, Sanna Niskala, Marianne Pekkarinen, Katariina Vuorinen, Maija Sillanpää, Minna Nissinen ja Jasmine Taipale.