Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kysymys ei pakkotyöllistämisestä

28.7.2009 Matti Muukkonen

Yhteistyöllä pyritään auttamaan työtä vailla olevien työllistymistä

Kyyjärven kunnan työ- ja elinkeinotoimen työllisyysprojektin uusin vaihe on herättänyt paljon keskustelua. Kunnanjohtaja Matti Muukkonen haluaa korostaa, ettei kysymys ole pakkotyöllistämisestä. ”Hankkeen kantavana periaatteena on elinkeinonvapaus ja yrittäjyyden tukeminen. Juuri tämän vuoksi haluamme saada ihmiset pohtimaan miten he voisivat työllistyä”, Muukkonen kertoo. Hänen mukaansa kenellekään ei myöskään ole lähtökohtaisesti valmista työpaikkaa, vaan tarkoituksena on nimenomaan työvoimareservin jäsenen kanssa neuvotellen ja yhteistyössä TE-toimiston kanssa pyrkiä löytämään järkevä polku kohti kestävää työllistymistä.

Työttömien haastattelujen yhdistäminen TE-toimiston palvelutoimintaan on normaalikäytäntö. Kyyjärvellä kehitetyn haastattelumallin tavoitteena on tulevaisuudessa edesauttaa nimenomaan työvoimaviranomaisten toimintaa ja edistää yksilöiden työllistymistä. ”On myös muistettava, että työvoimareservin haastattelu ei automaattisesti tarkoita työllistymistä, vaikka Kyyjärvellä tavoitteena onkin täystyöllisyys muutaman vuoden kuluttua”, kunnanjohtaja Matti Muukkonen kertoo. Hänen mukaansa työvoimareservin jäseniltä edellytetään nyt yhteistyötä, jossa suhteessa TE-toimistolla on kuntaa paremmat välineet käytössään.

Tähän mennessä työllistämishankkeesta on saatu pienillä resursseilla hyviä tuloksia. Erityisesti Nopolan Kylätalkkarit osuuskunnalle on annettava kiitosta 12 työpaikan luomisesta reilussa kuukaudessa. ”Kylätalkkarit on kuitenkin vain yksi osanen tässä kokonaisuudessa ja sinänsä itsenäinen kuntaan nähden, vaikkakin kunta on toistaiseksi tukenut toimintaa melko avokätisesti. Kunnan elinkeinotoimen on sen sijaan jatkuvasti etsittävä myös muita työllistämismahdollisuuksia”, Muukkonen tuo esiin roolitusta.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.