Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Nora Maija kastettiin Suomessa

Nora Maija Morton kastettiin juhannuspäivänä Rinta-Kokossa Kyyjärvellä. Hän on syntynyt Kanadassa.


Aumasten sukujuhla Kumpulan koululla

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti ! 

Katso lisäkuvat   

Aumasten sukujuhla Kumpulan koululla

17.6.2007 Hannu Aumanen

Herman Aumasen jälkeläiset kokoontuivat ensimmäiseen yhteiseen sukujuhlaan Kumpulan koululle.

Aurinko paistoi ja tuuli sopivasti, kun Herman Aumasen jälkeläiset kokoontuivat ensimmäistä kertaa yhteiseen sukujuhlaan Kumpulan koululle ja sinne siksi, että on tapana pitää ensimmäinen yhteinen tapaaminen sukujuurten alkulähteillä. Sukukirjaa tutkiessani pistää silmään kohta missä mainitaan Kyyjärven olleen vuonna 1752 nimeltään KylerWi. Suomihan oli silloin vielä Ruotsin vallan alla. Saarijärven pitäjä ulottui Kyyjärvelle saakka ja Kyyjärven kylässä oli tällöin vain kaksi savua ja sotilastorppa. Ja mikä mielenkiintoista, Pölkin kylä oli siihen aikaan Kyyjärven keskusta.  ( Nämä ovat suora lainaus sukukirjamme tekstistä.)

Nykypäivään! Paikalle oli saapunut yli sata sukumme jäsentä eri puolilta  suomenmaata ja Ruotsia. Maittavan aterian jälkeen ( kiitos nakitukseen joutuneille ) vapaan seurustelun  ja ennennäkemättömiin sukulaisiin tutustuen virittelimme  ilmoille muutaman  yhteislaulun ulkoilmassa, haitarin ja viulun säestyksellä. Kuulosti  nuottikorvaa ja lauluääntä olevan lähes jokaisella. Yllekirjoittaneellakin on kuulema hyvä lauluääni, mutta se pilaantuu ulostullessaan. Ilman kahvia ei selvitty tästäkään miitingistä. Hieman "sakeassa" ilmantilasssa tutustuimme Taunon ( sukukirjamme tekijän ) esitelmään sukumme historiasta, aina 1700- luvun loppupuolelta alkaen. Mielenkiintoista, täytyy myöntää!

Kiitokset kaikille mukana olleille ja suuret kiitokset hyvin toimineelle järjestäjäporukalle. Ei varmaan kellekään jäänyt ainakaan vatsa tyhjäksi tältä reissulta? Ja spesiaalikiitokset Taunolle, ilman sinun panostasi ei tätä tilaisuutta olisi voitu järjestää.