Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Leo Mäkelän muistolle

Leo Tapio Mäkelä saatettiin viimeiselle matkalle 9.2.2007 Grängesbergissä Ruotsissa.


Yrjö Turpeinen saateltiin viimeiselle matkalleJorma Lahtinen saateltiin viimeiselle matkalle

Leo Mäkelän muistolle

11.2.2007 Irma Mäkelä

Leo Tapio Mäkelä saatettiin viimeiselle matkalle 9.2.2007 Grängesbergissä Ruotsissa.

Leo syntyi 2.5.1937 Koivukankaan pikkutuvassa Kyyjärven Saunakylällä Anna ja Vilho Mäkelän perheeseen. Ruotsiin Leo muutti v.1960 jonne jäi pysyvästi asumaan ja perheen perustaen. Perheeseen syntyi neljä lasta; Leila, Mikko, Stefan ja Peter.

Päivätyönsä Leo teki Grängesbergin kuparikaivoksella aluksi kaivosmiehenä, mutta loukattuaan hieman kättään koulutettiin remonttimieheksi ja sai sitten työskennellä maan pinnalla kaivoksen sulkemiseen saakka eläkeikäänsä asti.

Leo oli erittäin innokas kalamies ja huutokaupoissa kävijä, josta syystä vähän kaikenlaista "romuakin" kerääntyi kellaritiloihin. Käsistään kätevänä miehenä Leon metallisorvikin oli ahkerassa käytössä. Vielä eläkepäivinään hän teki mm. Mäenpään pikkuvalmettiin osia, joita ei muutoin olisi saanut hankittua.

Luonteeltaan Leo oli leppoisa ja huumorintajuinen juttumies. Joka kesä hän kävi Suomessa. Viime kesänä viimeksi kierrettiin Leon kanssa katselemassa mm. Perhon Rotmossa Vilho isän synnyinseutuja.

Syksyllä 2006 Leo sairastui vakavasti. Pirkko puoliso hoiti Leota hellyydellä ja rakkaudella kotona, jossa Leo sai nukahtaa viimeiseen lepoonsa 25.1.2007. Raskaalle viimeiselle saattomatkalle Suomesta lähtivät veljekset Kalevi ja Hannu sekä Hannun lapset Paula ja Mika sekä Pirkon Mirja sisko.

Lepää Leo rauhassa tuulten kehdossa tuoksussa kesäisen maan!
Omaiset kiittävät sukulaisia ja ystäviä Leon muistamisesta.