Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kuntarakenneuudistus puhututti seutuedustajistossa

Mikael Palola

Saarijärven-Viitasaaren seudun kuntien seutuedustajisto keskusteli tiistaina 6.9 Saarijärvellä pidetyssä kokouksessaan kunta- ja palvelurakenneuudistuksen vaikutuksista seudun kuntien tulevaisuuteen.

Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen osallistui keskusteluun videoneuvotteluyhteyden välityksellä Kuntatalolta Helsingistä.

Kietäväinen patisti kuntia muutosjohtajiksi. Hänen mukaansa nyt tarvitaan merkittäviä muutoksia niin kuntien palvelurakenteessa kuin hallinnossakin.

Kuntaliiton tavoitteena on saada aikaan kuntarakenne, jossa peruskunnat ovat riittävän vahvoja kantamaan vastuuta alueensa kehittämisestä ja keskeisten hyvinvointipalveluiden järjestämisestä. Kuntaliitto pitää kuntien minimiväestötavoitteena 20 000 asukkaan muodostamia kuntia.

Kunnilla on Kietäväisen mukaan vajaa kaksi vuotta aikaa hakea sopivia yhteistyökokoonpanoja ja liitoskumppaneita. Tämän jälkeen valtio ryhtyy ohjaamaan kuntarakenteen tiivistämistä tarvittaessa lainsäädäntöteitse. Kuntien ei Kietäväisen mielestä kannattaisi nyt jäädä odottamaan valtion toimia vaan ryhtyä rakentamaan aktiivisesti riittävän vahvoja toiminnallisia kokonaisuuksia. Toistaiseksi jaossa olevat liitosrahat kannattaa nyt hyödyntää, kun niitä on vielä saatavilla. 

Kyyjärveltä tilaisuuteen osallistuivat kunnanvaltuuston puheenjohtaja Tapio Niskala, kunnanhallituksen puheenjohtaja Jouko Huumarkangas ja kunnanjohtaja Mikael Palola.