Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Ohi on TET-viikko

Jasmine Taipale 27.1.2006

TET-viikko menikin nopeaa tahtia. Tämän viikon ansiosta olen monta kokemusta ja muistoa rikkaampi.

Nopola Newsissä työharjoittelussa oleminen oli pirteä ja opettava kokemus. Mukavia ihmisiä ympärillä vastaamassa moniin kysymyksiin, mitä kyselin tietämättömänä koskien Nopola Newsiä sekä muita asioita.

Minulle tämä 5-päiväinen harjoittelu antoi osviittaa siitä, minkälaista toimittajan työ on. Se on vauhdikasta, kirjoittamispainotteista, sosiaalista, haastavaa, aivotyön tekemistä sekä täynnä kysymyksiä. Ei se ole niin helppoa keksiä, että ketä mielenkiintoista henkilöä haastattelisi seuraavaksi ja pohtia kysynkö nyt varmasti oikein, jos kysyn näin. Toimittajan pitää olla tilanteessa mukana ja keksiä mahdollisia lisäkysymyksiä jos ei saa haastattelusta peruskysymyksillä tarpeeksi paljon irti. TET-paikkani valinta oli onnistunut, sillä halusin juuri tällaiseen paikkaan harjoitteluun.

 

Tuija Aallon kirjoittamassa pääkirjoituksessa Nopola Newsin marraskuun numeroon, hän kysyikin missä on nuorten mahdolliset valokuvat ja piirrokset, sekä muu nuorison uutisointi Nopola Newsissä?

Tuohon toivoisin minäkin mahdollista vastausta, en Nopola Newsiltä vaan teiltä muut nuoret. Pelkästään yhden nuoren kirjoittaminen ei riitä, Nopola News tarvitsee useampia nuoria. Tiedän että meissä jokaisessa asuu taiteilija, toisissa suurempi – toisissa pienempi. Asuu teidän sisällä sitten pieni tai suuri taitelija, olisi hauska nähdä nuorten näkökulmaa asioihin sekä sitä luovuutta jota meillä on. Rohkeutta peliin.

Ehkäpä tulevaisuuden Nopola Newsiä voisi olla valokuvagalleria jossa olisi valokuvia kenties Kameraseuralta, joltain toiselta paikkakunnalta olevalta taiteilijasielulta ja ennen kaikkea meiltä kyyjärveläisiltä nuorilta ja aikuisilta? Pistäkääpä mietintämyssyyn.

 

Palaan kirjoittamaan juttuja Nopola Newsiin viimeistään silloin kun ranskalaisnuoret ovat saapuneet Kyyjärvelle. Seuraan päiväkirjan tapaisessa muodossa heidän retkiään ja päiviään Kyyjärvellä ollessaan.

 

Nuoriso, rohkeasti vain mukaan Nopola Newsin toimintaan!