Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Nopolan koulun 9. luokka Kurejoella

4.9.2008 Johanna ja Milja/EA

Järviseudun ammatti-instituutin luonnonvara-alan yksikösssä Alajärven Kurejoella pidettiin sadonkorjuumarkkinahenkinen avointen ovien päivä elokuun lopulla. Kyyjärven Nopolan koulun 9. luokka kävi tutustumassa oppilaitoksen toimintaan.

Menomatkalla porukka oli melko väsynyttä, vaikka ”retkipäivä” toikin kaivattua vaihtelua arjen rutiineihin.  Linkissä kuului enemmän tyttöjen kuin poikien ääntä. Paikan päällä selvisi, että Kurejoella on mahdollisuus opiskella puutarha-alaa, puualaa ja maatalousalaa. Kurejoella opiskelee nuoria myös muista maista kuten Ukrainasta, Venäjältä ja Latviasta.   Aluksi oppilaille pidettiin  lyhyt opaskierros, jossa tutustuttiin koulun eri toimipisteisiin ja   kerrottiin opiskelun sisällöistä.

Tämän jälkeen kukin sai syventää tietämystään eri toimintapisteiden kautta. Instituutin alueella oli erilaisia pelejä ja kisoja, joihin sai ilmaiseksi osallistua. Esimerkiksi käpyjen ja hevosen kenkien heittoa, joissa palkintona oli suklaapatukoita. Alueella oli mahdollisuus myös ratsastaa, kokeilla perhon heittoa, istua teltassa lämpimän kamiinan vieressä ja tehdä muuta mukavaa. Havupuiden tunnistuksessa puutarhahanskat ja pienen lapion voitti Tuulia Noponen. Tuulia voitti myös omenoiden lukumäärän arvauksessa karkeilla täytetyn huovutetun pussukan.
 
Viihtyisässä ruokalassa nautimme lounaaksi kotoisasti kastiketta ja perunoita lisukkeiden kera.

 Navettaan emme valitettavasti päässeet tutustumaan hygieniasyistä. Tosin pihalla oli sikaperhe,  kolme vasikkaa ja kolme lammasta saivat monen oppilaan huomion. Jotkut silittivät tai pitivät pientä possua sylissään. Possuista lähtee muuten yllättävän kova ääni...
 
Paluumatkalla poikkesimme Nelimarkka-museossa. Siellä tutustuimme oppaan johdolla Eero Nelimarkan tuotantoon ja elämään.  Kyselykierros linkissä paljasti, että ohjelmaa oli ollut riittävästi ja reissu oli ihan kiva. Aina se koulussa istumisen voittaa.