Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Ruskaretki Lappiin

11.7.2012 Olavi Vallivaara

Ruskaretki on 6.9.-9.9.2012 Lappiin. Tänä syksynä kohteena on Länsi-Lappi, Käsivarsi ja Norjan puolella käymme Tromsassa.

Matkalle lähdemme torstai-aamuna 6.9. klo 7 kohti Oulua-Tornio-Ylitornio-Kolari. Ensimmäinen yöpymispaikka on hotelli Ylläskaltio Äkäslompolossa. Sieltä jatkamme Muonion kautta Enontekiön puolelle ja Kilpisjärvelle. Kilpisjärvellä kuuntelemme poromiestä ja jatkamme Norjan puolelle Skibotteniin ja edelleen Tromssaan. Tromsassa meillä on opastettu kiertoajelu ja yövymme paikallisessa Skandic hotellissa. Tromsasta palaamme Kaarresuvantoon-Enontekiön Hettaan ja Peltovuomassa käymme vanhalla porotilalla. Kolmannen yön olemme Kittilän Levitunturin juurella, Sokos hotellissa. Sunnuntai-aamuna meillä on aamumessu Levin pyhän Marian kappelissa, josta jatkamme Kittilään ja Rovaniemelle. Käymme katsomassa onko joulupukki hyvällä tuulella? Matka jatkuu Kemijokivartta Kemiin, jossa pysähdymme. Oulun kautta tulemme Raaheen, jossa pastori Markus Tuukkanen esittelee meille remontoidun kirkon. Raahesta palataan Kokkolan kautta Kyyjärvelle.

Matkalla käymme monissa tutuissakin kohteissa, mutta myös uusissa paikoissa ja muutamissa kirkoissa. Yöpymispaikat ovat hyviä hotelleja, joten petivaatteita ei tarvitse rahdata mukanaan. Nautimme syksyisestä kauniista luonnosta, hyvästä bussikyydistä (kahvinkeitin varustuksella) ja ennen kaikkea hyvien ystävien seurasta. Matkan täysihoitohinta on 370 euroa. Retkestä voi tiedustella khra Olavi Vallivaaralta 045 1291620 tai Reijo Uusisalolta 0400-641228.