Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

"Tekeleitä" kylätaitajien taide-ja käsityönäyttely päättyy

Koko kuluvan viikon on Kumpulan koululla ollut liikettä ja säpinää. Saunakylän -ja Kumpulan kulttuuriyhdistys on järjestänyt koululle laajan ja kattavan näyttelyn "Tekeleitä". Siinä on monen moista kylien osaajaa pistänyt parastaan ja onnistunut siinä, nimittäin tässä taide-ja käsityönäyttelyssä.


TEKELEITÄ - kylätaitäjien taidetta ja käsitöitä esillä Kumpulan koulullaKaraoke -haastelaulutapahtumaRisto Urrion valokuvanäyttely myllälläKuukauden runo / heinäkuuKiertokäynti historiaan

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Vehkaperräiste tappaaminen 22.7.07

27.7.2007 Antero Huhtala/VH

Saatiinhan meidän muutaman monivuotinen haave yhteisestä tapaamisesta viimeinkin toteutettua.

Tuskinpa sitä olisi tänäkään kesänä tapahtunut, elleivät naapurukset - Vehkamäen Irma ja Turpeisen Pekka - olisi Paletissa tavanneet,  jolloin Irma oli sitä ehdottanut. Pekka touhukkaana miehenä soitti kysyen, alatko vetämään/johtamaan tai jotakin sinnepäin. Vaikka kieltolauselause ei kuulu sanavarastooni, sain silloin kuitenkin sanotuksi:  ”Ei. Ala sinä, minä oon kyllä taustatukena.”

 

    Lupasin käydä Vehkaperällä kyselemässä, lähtisikö kylätoimikunta mukaan. Menin ensin Oksan Onervan ja Alpon luokse, ja he molemmat olivat heti innolla mukana asiassa. Ensimmäisen alustavan kokoontumisen kutsut juoksi postilaatikoihin Oksan Alpo ”kuntoilun piikkiin”.  Kokoontumiseen, joka pidettiin 8.5.07 Vapon tiloissa, paikalle saapuivat Pekka Turpeinen, Onerva ja Alpo Oksa, Taisto Turpeinen, Salme Tanskanen, Tarja Viiru, Pentti Pekkarinen, Antti Huhtala, Paula Hakkarainen, Aira Halmesaari, Irja Parkkonen ja Antero Huhtala. Sovittiin aluksi toiminnalle  runko, päivämäärä, tehtävät ym. Antti lupasi järjestää Viirun Kaunon kanssa katoksen sateen varalle, mutta olivat Luojalta tilanneet ja saaneetkin kauniin kesäpäivän. 

 

   Sunnuntai oli samalla Vehkaperän kirkkopyhä; jumalanpalveluksen suoritti teol.yo. Jari Kuusi, tekstin lukivat Matti V. Tamminen ja Pentti Pekkarinen, kolehdin keräsivät Pekka Turpeinen ja Pentti Pekkarinen.

 

Entisen koulun piha-alue täyttyi iloisen naurun ja puheen sorinasta, kun halattiin ja tavattiin tuttuja kymmenien vuosien takaa.

Turpeisen Pekka oli ripustanut valmistamiinsa pajukoreihin  kukka-asetelmia näyttävästi esille, ja koivuja oli pystytetty juhla-alueen  koristeeksi. Vastaavina Oksan Onerva ja Viirun Arja, apunaan taitavat nuoret rouvat Hakkaraisen Paula, Parkkosen Irja ja Turpeisen Maria,  keittivät ja tarjoilivat kahvia, pullaa ja monenlaista muuta ”tökkäämistä”, joita nautittiin pihapöydillä raheilla istuen.

 

   Kahvin jälkeen Pekka toivotti väen tervetulleeksi. Yhteisesti lauletun suvivirren jälkeen Jari Kuusi piti puheen. ”Oi muistatko sen virren” lauloivat Salme ja Pentti Pekan säestäessä hanurilla. Vapaata sanaa käyttivät  kiitettävästi ainakin entiset opet Heikki Koskela ja Salme Tanskanen, sekä Veikko Ahlqvist, V. Matti Tamminen, Antti Huhtala, entinen Parkkosen Sinikka, ym. Runoja lausuivat Valma Tarvainen, Venla Keisala ja Anneli Turpeinen. Pianokappaleita esitti Miia Halmesaari. Ohjelmia ja tarjoilua riitti vielä pitkin päivää.

 

   Juhlan juontajana toimi trubaduuri Pekanpoika Kai turpeinen Vaasasta,   soitti kitaraa  lauloi tuttuja lauluja.

 

   Vehkaperän vanhojen mustavalkoisten kuvien ympärillä oli myös melkoinen kyselyjen  vilske ja kuhina, taisi monelle olla yllätyksiäkin kuvissa.

 

   Väkeä  Kemistä - Helsinkiin,   Vaasasta – Kristiinaan ja siltä väliltä. Vieraskirjaan oli kirjoittanut nimensä kaikkiaan 149 henkilöä, mutta mahdollisesti joiltakin jäi kirjoittamatta.

 

   Juhlapäivä onnistui yli odotusten, siitä kaikille paikalle tulleille suurkiitos! Ehkäpä jonakin kesänä vielä järjestyy uusi  tapaaminen. anteroh.