Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kirkkovaltuuston joulukokous

Kyyjärven seurakunnan kirkkovaltuusto kokousti keskiviikkoiltana 19.12. jouluisissa merkeissä. Joulupuuro, torttukahvit, jouluevankeliumi ja joululaulut kuuluivat ohjelmaan Kivirannassa. Jouluisen tunnelman lisäksi painavana asiana käsiteltiin ensi vuoden talous- ja toimintasuunnitelma.


Joululaulut kajahtivat kirkossaJoulujuhla kirkossaKauneimmat joululaulut 40. kerranItsenäisyyspäiväSuomi-gospelia PerhossaSeurakunta kiristää vyötäSeurakunnassa tapahtuuAdventista jouluun

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Adventista jouluun

1.12.2012

Adventti on ensi sunnuntaina, josta alkaa joulun odotus.

 Uusi kirkkovuosi alkaa myös adventista. Jälleen saamme sydämen pohjasta laulaa yhdessä ”Hoosiannaa”. Hoosianna tarkoittaa suomeksi: oi Herra auta, anna pelastus. Tämä on hyvä pyyntö, sillä Herran apua me tarvitsemme. Päivät lyhenevät lyhenemistään. Vanha kansa sanoi: "Annanpäivänä on yötä yökötellä"(9.12). Onneksi joulu, valon juhla, tuo helpotuksen tähän pimeimpään aikaan. Joulu toi avun myös meidän ihmisten pimeyteen.

Jumala tuli Jeesuksessa ihmiseksi.  Jouluna muistelemme Jeesuksen syntymää Betlehemin eläintensuojassa. Joulun todellinen lahja onkin siinä. Kun Jumala on osoittanut hyvän tahtonsa meitä kohtaan, me ihmisetkin haluamme jouluna osoittaa hyvyyttämme sanoin ja lahjoin toisillemme. Tämä joulu saisi olla sydämissämme, sanoissamme ja teoissamme joka päivä.

Joulu on ajan keskus. Kristinuskon vaikutuksesta mitataan aikaa ennen ja jälkeen Kristuksen syntymän. Raamatun mukaan tämä historiallinen aika päättyy, kun Jeesus tulee kirkkaudessaan kaikkien enkeliensä kanssa. Adventti eli odotus saa silloin täyttymyksen. Jouluna syntynyt pelastaja saapuu. Silloin ei enää hoosianna huudoin, vaan ilo-, riemu- ja kiitoslauluin. Hoosiannaa haluan laulaa ensi pyhänä kirkossa niin kuin varmaan sinäkin. Vielä enemmän haluan ja toivon, että saisin ilolaulua laulaa sinun kanssasi Jeesuksen tullessa kunnian kuninkaana. Siksi minä haluan uskoa toivon mukaan sinäkin.

Joulua valmistelemme adventinaikaan kodeissa ja seurakunnassa. Meillä on hienoja perinteitä, joita vaalimme. Yksi vahva perinne on joululaulut ja yksi vuoden suurimpia tilaisuuksia kirkossa on ”Kauneimmat Joululaulut”. Niitä saamme myös kohta laulaa.

Toivon, ettei kukaan näänny joulun valmistelussa, kiireessä ja ahertamisessa. Joulu tulee, vaikka en jaksaisi valmistella. Se tulee yksinäiselle vanhukselle tai sairasvuoteella olevalle. Joulun on Jumala valmistanut meille. Jeesus tahtoo syntyä sydämeemme. Kun me vain tahdomme sen avata ja vastaanottaa Vapahtajamme. Siinähän se joulu todella on!

Hyvää adventinaikaa ja joulun tullessa riemullista Vapahtajamme syntymäjuhlaa!

Nopolan pappi