EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat

LYNX kisaili kevätmestaruuden!

5.5.2008 Eevaliisa Hakola/Kyypartio

Kuvan pyöräteline arvosteltiin vihreän sarjan parhaaksi. Nyt siihen nojaa vartion palkinnoksi saama TELTTA.

26.4.2008 kisailtiin Jyväskylässä Keski-Suomen alueen kevätmestaruuskilpailut. Kyseessä oli siis PT eli partiotaitokisat. Kisan nimi oli tänä vuonna LORELEI RODEO  ja matkaa taitettiin siinä polkupyörillä.

Lynx teki historiaa; tietääkseni koskaan aiemmin ei ole tullut PT-kisa voittoa lippukuntaamme, näissä vartiolaisten sarjoissa. Suorituksen arvoa nostaa vielä se, että tämä oli Lynxien toinen virallinen kisa. Viimevuotinen pistemäärä siis tuplaantui tänä vuonna. Liekkö pojat sisuuntuneet Väiskin päivän vaelluksella helmikuussa. Pojat käveli silloin Koirasalmelta Sysilammelle rinkkoja kantaen. Matka oli 10 km ja nuorin reipas kävelijä oli 12- vuotias Pertti!

Poikavartiot kisailivat siis vihreässä sarjassa. Kisavartio muodostuu viidestä 10-16 vuotiaasta partiolaisesta, joiden yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 70 vuotta. Lynx vartiossa on kuusi jäsentä, joten yhden oli siis jäätävä kisavartiosta pois.

Kisapäivä oli aurinkoinen, matkaan Nopolasta lähdettiin jo ennen seitsemää, pyörät "pakuun" ja pojat kyytiin ja menoksi. Pyydetyt varusteet oli pakattu reppuihin mm. saha, vasara, mitta,paikkaustarvikkeet, EA-tarvikkeita ja trangia.  Kisa alkoi yhdeksän korvilla ja Lynxit tuli maaliin toisena, kello oli silloin jo lähemmäs viisi. Eli päivälle tuli ihan sopivasti mittaa. Tuloksia pojat eivät jääneet paikalle odottelemaan, niin kiire oli tänne kotiin :)

Tulokset löytyvät:http://www.j-sp.partio.fi/doku/ks_kevat_tulos_vihrea.pdf Siitä voitte katsoa eri tehtävistä saatuja pisteitä. Niin, suunnistus on aina ollut Kypan vahva laji... Pyöräherkkuna pojat valmistivat perunamuusia ja linströminpihvejä. Itse eivät pitäneet keitoksiaan ihan onnistuneina mutta muihin nähden kokkaus sujui hyvin. Pojat olivat nimenneet ainakin yhden ihan uuden linnun eli hatusta voi vetäistä, jollei ihan tietoa ole. Tipi tiissä piti tunnistaa lintuja äänen perusteella. Tehtävässä satula, piti pyörän satula säätää oikeaoppisesti yhdelle kisailijalle sopivaksi, het vatupassin tarkkuudella.

Hauskaa oli kuulemma ollut! Vaikka kilpailusta on kyse, pipo liian kireällä ei kannata edetä. Yhteistyö vartion kesken on tärkeää. Myös käyttäytyminen arvostellaan aina PT-kisoissa. Vihreän sarjan voitto tietää automaationa kisapaikkaa Lynxeille 24.5. Kajaaniin Suomen Partiolaisten kevät SM kisoihin.

Kajaanissa odottaa Tervareitti kisa. http://tervareitti.korvenpojat.fi/  Siellä vihreässä sarjassa kisaa varmaan kymmeniä vartioita ja uusi maakunta tuo uudet haasteet niin luonnontuntemuksineen kuin muikkukeittoineenkin. Pidetään pojille peukkuja ja toivotaan että kisasta saataisiin kuvia ja vähän tarkempaa raporttia paikalla olleilta.