Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Ensimmäinen kevätkokous

Kyyjärven Mediamyllärit ry:n ensimmäinen kevätkokous pidettiin keskiviikkona 17.5.2006 Kivirannassa.


Nettiradiossa tiistaina : Kunnanvaltuusto

Yhteistyökumppanit

Ensimmäinen kevätkokous

20.5.2006 Kyyjärven Mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Kyyjärven Mediamyllärit ry:n ensimmäinen kevätkokous pidettiin keskiviikkona 17.5.2006 Kivirannassa.

Kevätkokous keräsi paikalle noin kaksi kourallista yhdistyksen 27. tämänhetkisestä jäsenestä. Kyyjärven Mediamyllärit ry:n tarkoituksena on kehittää julkaisua, ideoida ja toimia esikuvana tiedottamisessa. Taisi kuitenkin esikuvan näyttäjälle käydä vähän vanhanaikaisesti, sillä kokouskutsua tehostava ennakkouutinen jäi tekemättä ja samaan aikaan sattui yhteisvastuujuhla ja sivistyslautakunnan kokous. Kokouskutsut on vähän pimennossa Tapahtumat-valikon alla ja ne onkin tarkoitus jatkossa nostaa etusivulle.

Kevätkokouksen sääntömääräiset asiat nuijittiin suhteellisen nopeasti läpi, koska yhdistyksen rekisteröinti varmistui vasta huhtikuun lopulla. Jäsenhankinta päätettiin laittaa todenteolla käyntiin jo tämän kuun aikana. Yhdistyksen intranet-palvelimelle laaditaan tulostettavaa materiaalia niin jäsenmaksujen keräämistä, yhteistyökumppaneiden hankintaa kuin hinnastojakin varten. Jarnon kehittelemästä intrasta yhdistyksen asiat ovat nopeasti ja helposti tarkistettavissa.

Vaikka varsinainen kokous meni sutjakasti läpi, lähes kolme tuntiseksi venähtäneessä tulevaisuuden suuunnittelupalaverissa keskustelu oli vilkasta. Jatkossa lieneekin syytä perustaa toimintaryhmiä suunnitteluun. Ulkoasu-uudistukseen oltiin pääosin tyytyväisiä; vähän hailakanväriseksi taidettiin mainita ja palautetta seurataan. Taustalla oleva julkaisujärjestelmä uudistuu kesän aikana ja sen myötä käyttö helpottunee ja selkeytyy entisestään.

Kuka tai mikä voi olla Nopola Newsin yhteistyökumppani? 

Voiko inarilainen tai helsinkiläinen yritys olla yhteistyökumppani? Siinä kysymys, johon ei vielä yksiselitteistä vastausta keksitty. Kannanottoja oli puolesta ja vastaan. Aihealuekohtaiset logopaikat ovat toki tarjolla edulliseen hintaan kaikille yhdistyksen hyväksymille yrityksille, mutta keskutelua aiheutti lähinnä kysymys; tehdäänkö näille yrityksille yhteisyökumppanisivu ja onko niillä oikeus harjoittaa mielikuvamarkkinointia artikkelien kautta. Yhtämieltä oltiin siitä, että Kyyjärven ja seutukunnan yritykset pääsevät mukaan yhteistyökumppaneiksi, mutta kuka sitten piirtää ne seutukunnan rajat? Mahdollisten rajojen määrittelyä ei ainakaan helpottanut tällä viikolla tullut tiedustelu kolmella mantereella toimivalta, oman alansa johtavalta yritykseltä. Yritys olisi halukas tiedottamaan avoimista työpaikoista Nopola Newsissä!  Sähköpostiviestiin vastattiin heti ja neuvottelut laitetaan käyntiin. Taitavat tuolla maailmalla paremmin huomata yritysviestinnän mahdollisuudet kuin vielä täällä koto-Suomessa. Yritysviestintäasiat laitettiin mietintään ja pikapuolin myös julkaisujärjestelmä on siinä kunnossa, että yritykset pääsevät mukaan.

Yhdistystasolla tiedontuotannon laajentaminen kuntarajojen ulkopuolelle on tullut usein esille ja sitä tavallaan TE-keskuksen myöntämä hankerahoituskin edellyttää. Tiedontuotantoa testattaneen lähiaikoina muutamien naapurikunnista olevien yhdistysten kanssa. Kysymykseen voisivat tulla sellaiset toimijat, joilla on toimintaa Kyyjärvellä tai vastaavaa toimintaa ei sitten ole lainkaan Kyyjärvellä.

Asiaa tai tapahtumaa seuraavat artikkelisarjat

Jälleen eräs uusi piirre on löytynyt Nopola Newssistä. Julkaisun voi helposti muuttaa vaikkapa opetuksen työrukkaseksi esimerkiksi siten, että julkaistaan juttusarja digikuvauksesta. Lyhyitä kansankielellä kirjoittuja asiantuntija-artikkeleita aiheesta, jotka perehdyttävät kuvaamiseen. Artikkelisarjat voivat seurata muitakin asioita ja suunnitteilla onkin yhdistyksen puheenjohtajan Hannu Aumasen artikkelisarja Tervahaudan poltosta Perhon Salamajärvellä. Ei yksittäistä juttua vaan hankkeen seuraaminen kuvineen. Varmasti mielenkiintoista luettavaa.

Sitä en tiedä tulivatko kaikki nämä asiat esille tilaisuudessa, mutta ainakin niistä on keskustelu ja kehitelty. Se on kuitenkin varmaa, että Kyyjärven Mediamyllärit ry nimen keksi Irma Mäkelä helmikuussa 2006 Paletin toisessa kerroksessa.