Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Nuoret ja päättäjät kohtasivat

28.4.2009 Mari Halmesaari ja Lauri Noponen/ Oppilaskunta/PK

Olimme 27.4.2009 kyyjärven monitoimitalolla keskustelemassa päättäjien kanssa. Yläasteelta meitä oli paikalla oppilaskunnan hallituksen jäsenet ja varajäsenet.

Tilaisuuden aloitti Nuorten Keski-Suomen Ry:n puolesta Tiina Västilä. Hän kertoi heidän toiminnastaan nuorten keskuudessa Keski-Suomessa. Nuorten Keski-Suomi Ry:n päätavoite on lisätä nuorten valmiuksia ja mahdollisuuksia toimia ja vaikuttaa eri tahoilla. Yhdistyksellä on paljon hankkeita meneillään.

Tiinan puheenvuoron jälkeen jakauduimme 5-6 hengen sekaryhmiin ja keskustelimme nuorille tärkeistä asioista päättäjien kanssa. Keskusteltavana olivat seuraavat 5 aihetta koskien Kyyjärveä: Harrastusmahdollisuudet, nuorten vapaa-aika, koulu, nuorten vaikuttamismahdollisuudet ja viihtyvyys/ympäristö. Aiheet nousivat esille yläasteella järjestetyssä Kyyjärvi kyselyssä. Keskustelua ja hyviä ajatuksia irtosi joka ryhmässä paljon. Ryhmätöiden jälkeen keskusteltiin koko porukalla esille nousseista asioista ja ajatuksista. Tapahtuma oli mielenkiintoinen ja hyvä, sillä oppilaat pystyivät keskustelemaan päättäjien kanssa nuoria koskevista asioista.

Kiitoksia hyvästä kahvista!

Kuvat:Pirkko Kotanen